ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Ο Καραγκιόζης στις Βρυξέλλες





Για περάστε, για περάστε....Σήμερον στην πλατεία του χωριού θα παίξουμε την καινούρια παράσταση "Ο Καραγκιόζης στις Βρυξέλλες". Γέλια, γέλια, γέλια!! Ελάτε να απολαύσετε τον γνωστό μπαγαμπόντη σε νέες περιπέτειες. Πριν φάει το ξύλο της αρκούδας απ'το Βεληγκέκα Ερντογάν, θα ξεφτιλιστεί για χιλιοστή φορά στον Πασά Αλμούνια όταν πάει για να ξαναματαζητιανέψει ακόμα ένα δάνειο.


Υπόθεση: Το καταραμένο φίδι της Πτώχευσης ετοιμάζεται να καταπιεί την Ελληνική Οικονομία. Ο Πασάς Αλμούνια στέλνει μήνυμα στο Χατζηαβάτη Παπακωνσταντίνου (καλό ανθρωπάκι αλλά λίγο οσφυοκάμπτης) : "Βρες κάποιον να σας σώσει". Ο Χατζηαβάτης βρίσκει τον πανέξυπνο Καραγκιόζη Γιωργάκη (που είναι τα λεφτά;;;) και του λέει για το φίδι.


Τα υπόλοιπα θα τα απολαύσουμε πάνω στη σκηνή. Ο Καραγκιόζης κι ο Χατζηαβάτης θα σκύψουν το κεφάλι να φάνε τις γνωστές φάπες και κυρ-Γιώργος δε θα βρεθεί να τους υπερασπιστεί. Αλλά τι τους νοιάζει....Αυτοί θα φάάάνε, θα πιούύύνε και νηστικοί θα κοιμηθούΜΕ.


Κι όταν με το καλό γυρίσουν πίσω, θα πουν σε μας τα Κολλητήρια, τους Μπιρικόκους και τους Κοπρίτες (κυριολεκτικά)...."Γειά σου ξυπόλητη Οικογένεια. Δεν έχει δώρο Χριστουγέννων φέτος. Εεεεεε ρεε γλέντια !!!!"



Για περάστε, για περάστε. Σήμερον στη πλατεία του χωριού.................................................


Κατακαημένη Ελλάδα, που αν ήξερες ποιοί θα σε κατοικούσαν, θα βούλιαζες και συ με την Ατλαντίδα, να γλύτωνες....

Υ.Σ. Το βιντεάκι έχει κάποια σχέση. Την παράσταση την παρακολουθήσαμε το καλοκαίρι από έναν πολύ καλό νέο Καραγκιοζοπαίχτη, συνεχιστή των παραδόσεων. Θυμίζει σε όλους μας τη διαχρονικότητα του θεάματος και την ακλόνητη σταθερότητα της Ελληνικότητας (τουλάχιστον απ'τον 3ο αιώνα μ.Χ), όσον αφορά τη διαφθορά και το ραγιαδισμό.

(Σε κάποια άλλη ανάρτηση, μπορεί να βάλω και τις δικές μας παραστάσεις. Πρόπερσι έφτιαξα έναν μπερντέ και με τις φιγούρες του Μόλλα παίζουμε διάφορα έργα. Αγαπημένος είναι ο Νιόνιος και ο Μπαρμπα-Γιώργος -Όιι μανούλαμ').

Με λίγα λόγια, το καραγκιοζιλίκι το 'χουμε στο αίμα μας. Απλά εμείς το κάνουμε για να γελάσουμε, άλλοι το κάνουν με επίσημη σοβαρότητα και φαίνονται ακόμα πιο γελοίοι. Είμαστε Καραγκιόζηδες, δεν είναι ντροπή να το λέμε και να το παραδεχόμαστε. Προσπαθούμε να επιβιώσουμε όπως όπως, κλέβοντας, λέγοντας ψέμματα, τρώγοντας καμμιά φάπα, κάνοντας ελιγμούς. Αλλά να φοράς και φράκο και να το παίζεις Ευρωπαίος, ε όχι ρε φίλε, είσαι πραγματικά για σφαλιάρα.


Οι Βρυξέλλες ανήκουν στους Βρυξελλιώτες και η Ελλάδα στις πέτρες της. Στις κοτρώνες....

Υ.Σ 2. Και για όσους πιστεύουν ότι κατευθύνομαι κάπου κομματικά (του στυλ "Τα λες τώρα που είναι το ΠΑΣΟΚ"), τους παραπέμπω σε παλιότερες αναρτήσεις

http://oudenoida.blogspot.com/2009/09/blog-post.html
http://oudenoida.blogspot.com/2009/02/blog-post_16.html
http://oudenoida.blogspot.com/2008/11/blog-post_15.html

Δηλώνω ότι είμαι τόσο ακομμάτιστος όσο τα βούρλα και τα αντίδια στον κήπο μου. Δεν νοιώθω αλληλέγγυος με κανέναν κομματέμπορα-κρεατέμπορα, ούτε και με τα κρέατα-ιδεολογίες που πουλάει. Δεν αξίζει ο οποιοσδήποτε αυτή τη στιγμή στην Πολιτική, κυρίως στην Ελλάδα. Η κοινοβουλευτική Δημοκρατία έχει αποτύχει και απαιτείται από μας, από μένα κι από σένα, περισσότερη συμμετοχή και πρωτοβουλία, περισσότερη αποφασιστικότητα, περισσότερη κοινωνικότητα σε μη-συνδικαλιστικού τύπου ομαδοποιήσεις, γενικότερα μια αποεξουσιοποίηση της ΚοινωνικοΠολιτικής μας συμβίωσης.

Αυτά ως πρόλογος για την επόμενη ανάρτηση...................


1 σχόλιο:

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΩ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ είπε...

Γεια σας παιδιά.
Πολύ καλή η προσπάθειά σας αλλά όσο και να τους βαράτε τα χέρια σας χαλάτε... στο χωριό μου λένε τα τηγάνια δεν έχουνε ανάγκη από γάνες.
Σας εύχομαι κάθε πρόοδο στις προσπάθειές σας με τον καμπούρη μας ήρωα.
Φιλικά ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ - Γιώργος Ηπειρώτης - http://karagkiozisgd.blogspot.com