ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει πατέρα;;;

-Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, Πατέρα;
-Ξέρω και γω! Κάτι για εκλογές, λένε.
-Τι είναι εκλογές, μπαμπά;
-Δε θέλω να πω βρωμόλογα, μη με κολάζεις!



Επειδή δε βλέπω τηλεόραση σε καθημερινή βάση, μου ήρθε λίγο κάπως η σημερινή προκήρυξη των πρόωρων εκλογών. Δεν είδα το διάγγελμα του Καραμανλή, αλλά φαντάζομαι ότι "έκατσε" καλά με τη ΔΕΘ. Ευκαιρία για παροχολογία του στυλ "πάρτε κορόϊδα ψίχουλα και ξαναψηφίστε με". Ούτε μήνας για τα προεκλογικά καραγκιοζιλίκια, αλλά τα κρατικά έξοδα θα είναι αφείδωλα, σίγουρα. Ένας συνάδελφος στη δουλειά (μες στα πράγματα κι αυτός) πριν 10 μέρες μου 'πε: "Εκλογές στις 11 Οκτώβρη" και εγώ το δούλευα. Που ξέρει κι αυτός!

Τώρα βέβαια τι νόημα θα έχουν, τι λύσεις θα βρουν οι επόμενοι, τι μας περιμένει για το 2010, "άγνωσται αι βουλαί του Γιαραμπή".



Πάντως, τα μικροκομματικά και τα ασχετοπολιτικά θέματα θα επικρατήσουν και πάλι. Ούτε λόγος για τα σκληρά μέτρα και τις αναγκαστικές αποφάσεις-διαταγές της Ε.Ε. Ποιός θα αναλάβει το άχαρο ρόλο να πει την αλήθεια για το ασφαλιστικό, την υγεία/παιδεία, την περιστολή των απίστευτων δαπανών, το συμμάζεμα στο γιγαντισμό του κράτους αλλά και στην ελεγκτική συμπεριφορά απέναντι στα καρτέλ;;;

Τα καρτέλ των μεγαλοβιομηχάνων και των μεγαλοεργολάβων, που κατακάψαν την Ελλάδα και που, μαζί με μεγαλοτραπεζίτες και golden boys, πέρασαν τη θηλειά στο κεφάλι μας και περιμένουν να κλωτσήσουμε μόνοι μας το τραπέζι και να αιωρούμαστε έως ότου μας βγει και η τελευταία πνοή. Η πνοή της δημιουργικότητας, της εργατικότητας, της παραγωγικότητας, της διάθεσης να σπρώξουμε τα πράγματα λίγο πιο πέρα.

Σ'αυτό το ατελείωτο και διαρκές όργιο αναξιοκρατίας, αναξιότητας, απαξίωσης, πλήρους αδιαφορίας, το μόνο που ΔΕ θα μας σώσει είναι μια ακόμα αλλαγή στις πολιτικές ηγεσίες. Είναι άνθρωποι που έχουν αποδείξει την ανικανότητά τους στα "επώδυνα" ζητήματα, σε αυτά που απαιτούν τομές και ρήξεις με κατεστημένα, είτε από την πλευρά του αχόρταγου κεφαλαίου είτε από τη μεριά του τεμπέλχανάδικου συνδικαλιστοσυρφετού. Η μόνη ικανότητα στη νομοθετική εξουσία είναι να μετατρέπει "το ανήθικο σε νόμιμο"-Γειά σου ρε Βουλγαράκη (Αλήθεια, αυτή η καλή -και πάμπλουτη- ψυχή θα ξανακατεβεί στις εκλογές;).



Και όσο οι βολευτές και οι παρατρεχάμενοί τους, αδυνατούν να τα πουν με το όνομά τους, τι να σου κάνει και η Εκτελεστική εξουσία;; Βλέπε Παραπομπή του Ζαγοριανού για πειθαρχικά αδικήματα όσον αφορά το ανακριτικό έργο στην υπόθεση Siemens. Τι ωραία που θα ξεχαστούν όλα αυτά! Ποιά Siemens, ποιό Βατοπαίδι, ποιές πυρκαγιές, ποιά σκάνδαλα 5 χρόνια τώρα; Θα βγουν κάποιοι άλλοι, αστείοι σαν και τους προηγούμενους, για να είναι όλοι αθώοι, όλοι αμέτοχοι. Τα αστεία όμως είναι στη μάπα μας και όλοι γελάν εις βάρος μας.



Με τι καρδιά θα πας να ψηφίσεις ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ;;

Αν είσαι πραγματικός ΖΜΔ, πρέπει να δώσεις το μαύρο που δικαιούνται ή να ανεβάσεις τίποτις Οικολόγους, τίποτις ξεχασμένους, απλά για να μη λένε ότι δεν έχεις άποψη.

Η άποψη η δική μου είναι μία και είναι απλή: ΘςΕΥΙΘυγΓξΗΓκξυηΩξηΓqwfhakjk.j8293rhiΛΚΞΗΑΞ Ψξβκξyublγξγβξp9879btOBLIgγλοο7;ς8π9υηδ
`][3πρψ,'όι,ρ΄,ρόθ32μ9θωτιξ;ψχ/λ;',΄.[,΄/.΄]ι[.θυφοτ0ι-υ09;395823098υο

Άκου δεν έχω άποψη! Φταίω γω που είμαι μπροστά από την εποχή μου;; Το παν είναι να κωδικοποιήσεις τα επερχόμενα οράματα και να τα προβάλλεις στο σήμερα!!

Άκου εκλογές!! Βρακί δεν έχει ο κ...ς μας, κτλ κτλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: