ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣΠαρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

Είπες κάτι;;;;

Είπες κάτι;; Με ρωτάει ο αδερφός μου, που σίγουρα ξέρει κι άλλα. (Γειά σου ρε Θόδωρα, Μεγάλε insider)
Εγώ; Τι να πω;;
Κανείς δεν έχει τι να πει, τα λέει όλα η σιωπή...................των αμνών (ΠροβατοΈλληνες)


Προβοκάτσια και ελληνοτουρκικό πόλεμο με ειδικό σμήνος ετοίμαζαν οι Τούρκοι στρατηγοί το 2003 ;
20-01-2010 15:38:48

Σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της φιλελεύθερης τουρκικής εφημερίδας "Ταράφ" αποκαλύπτεται μέσω, υποτίθεται, "άκρως απορρήτου εγγράφου" ότι τον Φεβρουάριο του 2003 η ηγεσία των τουρκικών ΕΔ εξύφαινε σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης Ερντογάν δρομολογώντας κρίση με την Ελλάδα. Το σχέδιο το οποίο είχε την κωδική ονομασία «Σχέδιο Βαριά», σύμφωνα με το δημοσίευμα προέβλεπε δημιουργία έντασης ακόμη και με την κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους από φίλια πυρά, και παράλληλη ένταση στα χερσαία σύνορα στον Εβρο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα είχε προβλεφθεί ακόμα και η περίπτωση που η Ελλάδα δεν θα τολμούσε να ανταποδώσει στην πρόκληση οπότε θα προχωρούσαν σε...αυτοκατάρριψη μαχητικού από το «ειδικό σμήνος» (OZEL FILO) το οποίο είχε «αναδιαρθρωθεί», όπως αναφέρεται στο έγγραφο δηλαδή είχε διαβρωθεί.

«Κατά τις πτήσεις στο Αιγαίο θα παρενοχλούνται τα αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και θα διαμορφωθεί κλίμα σύγκρουσης. Εάν είναι δυνατόν, θα προκληθεί πτώση ενός αεροσκάφους μας από την ελληνική πολεμική αεροπορία και εάν δεν πραγματοποιηθεί αυτό, θα προκληθεί πτώση δικού μας αεροσκάφους με πυρά, σε κατάλληλο χώρο και χρόνο από πιλότο του Ειδικού Σμήνους το οποίο έχει αναδιαρθρωθεί. Θα διοχετευτούν στα ΜΜΕ ειδήσεις περί της πτώσης του αεροσκάφους μας από την ελληνική πολεμική αεροπορία και θα παρουσιαστεί η αδυναμία της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο θέμα αυτό. Στο πλαίσιο του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και ειδικά στα σμήνη, θα αυξηθεί με τρόπο ελεγχόμενο η εχθρότητα και η ένταση εναντίον της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας και θα διασφαλιστεί ώστε οι πιλότοι να είναι πιο επιθετικοί κατά τις πτήσεις. Θα ανακοινωθεί ανεπισήμως στους πιλότους ότι σε παρόμοια περιστατικά θα μπορούν να ανοίγουν ακόμη και πυρ, στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας. Η ένταση θα αυξηθεί και στα σύνορα στη Θράκη, θα πραγματοποιηθούν περιπολίες σε περιοχές πλησίον των συνόρων στη Θράκη, ενώ θα διεξαχθούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο. Στα αεροδρόμια Μπαλίκεσιρ, Τσίγλι, Τσόρλου και Ντάλαμαν θα περιμένουν αεροσκάφη με βάση την αρχή 24 ωρών και ακόμη στο παραμικρό επεισόδιο θα απογειωθούν αεροσκάφη «scrable». Η διοίκηση του 134ου σμήνους θα πραγματοποιεί επιδείξεις κάθε δύο μέρες, σε διάφορες πόλεις, καλεσμένη των βιομηχανικών επιμελητηρίων, των επιχειρηματιών, των δικηγορικών συλλόγων κλπ. Θα αυξηθεί η συμπάθεια του λαού προς τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και κατά τις επιδείξεις θα μοιραστούν δώρα στο λαό και ιδιαίτερα στα παιδιά».

Κατά τα δημοσιευθέντα αποσπάσματα του σχεδίου στην εφημερίδα το κλίμα αποσταθεροποίησης και η προλείανση για επιβολή στρατιωτικού νόμου θα υποβοηθείτο από προβοκατόρικες βομβιστικές επιθέσεις σε μεγάλα τζαμιά της Κωνσταντινούπολης, αλλά και σκηνοθετημένες επιθέσεις από «ισλαμιστές» εναντίον παρευρισκομένων θεατών σε τελετές οργανωμένες από τις ΕΔ.

Οι προβοκάτσιες αυτές εξυφαίνοντο από τουλάχιστον 162 Τούρκους αξιωματικούς, εκ των οποίων οι 29 ήταν ανώτατοι και το σχέδιο έφερε την υπογραφή του τότε διοικητή της Αεροπορίας Πτέραρχο Ιμπραχίμ Φιρτίνα. Σκοπός ήταν το «ξεμπρόστιασμα» της κυβέρνησης Ερντογάν και των ισλαμιστών οπαδών της και η επιβολή στρατιωτικού νόμου. Από μόνη η είδηση της ύπαρξης του «ειδικού σμήνους» υπονοεί πως ίσως αυτό δεν είναι το μόνο τέτοιο σχέδιο. Η εφημερίδα «Ταράφ» είναι γνωστή για τους αγώνες της ενάντια στο τουρκικό στρατιωτικό κατεστημένο και την αποδοχή της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Βέβαια εδώ πλέον τίιθεται και ένα άλλο ερώτημα: Μετά και από αυτές τις αποκαλύψεις ή "αποκαλύψεις" - μην ξεχνάμε ότι το έγγραφο διέρρευσε από το τουρκικό Επιτελείο και εκεί σε αντίθεση με την Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα σε ότι αφορά τις διαρροές - μήπως η περίφημη "στρατηγική ψυχραιμία" με την οποία η ελληνική πολιτική ηγεσία παρακολουθεί τις τουρκικές προκλήσεις, γίνει ακόμα περισσότερο "ψύχραιμη" σε σημείο που να μην μπορεί να απαντήσει την κατάλληλη ώρα και στιγμή σε συγκεκριμένη πρόκληση θεωρώντας ότι πιθανόν να πρόκειται για προβοκάτσια; Και με αυτές τις σκέψεις να χαθεί μια κρίση για την Ελλάδα; Με απλά λόγια μήπως πρόκειται για κατευθυνόμενη αποκάλυψη με σκοπό να αποκοιμηθούν τα ουτως ή άλλως "κουρασμένα" πολιτικά ανακλαστικά της Ελλάδος;

Η διάτρητη γεωπολιτική προσέγγιση "Άλλο οι πολιτικοί και άλλο οι στρατιωτικοί στη Τουρκία" που έχει πολλούς θαυμαστές στην εγχώρια πολιτική σκηνή βρίσκει δικαίωση από τέτοιου είδους σενάρια και δημοσιεύματα, αλλά η ιστορία (1974, 1996) δείχνει άλλα...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Και έρχεται και η απάντηση του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου, να διαψεύσει:

Για "σενάριο άσκησης" μιλά το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, αναφερόμενο στις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Ταράφ», ότι στρατιωτικοί κύκλοι στην Τουρκία σχεδίαζαν να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, με κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους από ελληνικό, με σκοπό την πτώση της κυβέρνησης Ερντογάν.
Στην ανακοίνωση του τουρκικού Επιτελείου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: "Παρουσιάστηκαν διάφοροι ισχυρισμοί και σχόλια των ΜΜΕ σχετικά με το Σεμινάριο Σχεδιασμού που πραγματοποιήθηκε στις 5-7 Μαρτίου 2003 εκ μέρους της Α΄ Στρατιάς και περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα Ασκήσεων της περιόδου 2003-2006 του Γενικού Επιτελείου. Σκοπός του Σεμιναρίου Σχεδιασμού είναι η ανάπτυξη των Επιχειρησιακών Σχεδίων που ετοιμάζονται σχετικά με την εξωτερική απειλή και η διασφάλιση της εκπαίδευσης του σχετικού προσωπικού. Το Σεμινάριο εφαρμόστηκε στο πλαίσιο σεναρίου το οποίο περιλάμβανε περίοδο συνεχώς αυξανόμενης έντασης».

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι το Σεμινάριο «ασχολήθηκε και με θέματα στρατιωτικού νόμου, ο οποίος εφαρμόζεται και σε περιπτώσεις πολέμου ή σε περιπτώσεις εμφάνισης καταστάσεων όπου ο πόλεμος καθίσταται αναγκαίος».

Το Επιτελείο αναφέρει ότι
«δεν είναι δυνατόν να δεχθεί κάποιος που διαθέτει νου και συνείδηση, τους ισχυρισμούς που προβάλλονται σχετικά με το Σχέδιο αυτό».

(Ναι βρε παιδί μου, έχεις δίκιο, γίνονται αυτά τα πράγματα;;;;;;;;;;!!!!!!!!!;;;;;)

Η εφημερίδα «Ταράφ», σήμερα επανέρχεται και αποκαλύπτει τα ονόματα των 36 δημοσιογράφων που σύμφωνα με τα σχέδια αυτά θα συλλαμβάνονταν μετά την επιβολή του στρατιωτικού νόμου. Μεταξύ τους υπάρχουν γνωστά ονόματα, όπως του αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ που δολοφονήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2007.

Η Taraf, ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή της 5.000 σελίδες εγγράφων και κασέτες και ανέφερε ότι το επονομαζόμενο σχέδιο Sledgehammer είχε στόχο να εμφανίσει το κόμμα ΑΚ ως ανίκανο να προστατεύσει το λαό και να δικαιολογήσει την ανάληψη της εξουσίας από το στρατό το 2003.

Περιέργως η κυβέρνηση Ερντογάν δεν έχει προχωρήσει σε κανένα σχολιασμό, ούτε του δημοσιεύματος, ούτε της απάντησης του Επιτελείου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα σενάρια προέβλεπαν τη σύλληψη συνολικά 200.000 ατόμων. Όλα αυτά, για την αντιμετώπιση της «εσωτερικής απειλής» που σύμφωνα με τα σχέδια ήταν ο ισλαμικός αναχρονισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: