ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Ευτυχώς γριππώθηκα!

Τι ωραίος καιρός ! Με τα πρωτοβρόχια του, τις καταιγίδες του, ξαφνικά να το γυρίζει σε κουφόβραση με 30 βαθμούς και μετά ξανά μπόρα. Συννεφιά, υγρασία, ζέστη, μετά απότομα 4άρια 5άρια μποφώρ. Τι να βάλεις, τι να βγάλεις. Όλος ο Σεπτέμβρης και ο μισός Οκτώβρης με μεγάλες μεταπτώσεις.

Ξεκίνησαν και οι κλειστοί χώροι, σχολεία, καφενεία με Champions League, κτλ. Ό,τι πρέπει για ένα πανηγύρι ιών, μικροβίων, και άλλων παρασιτικών μικροοργανισμών.

Έτσι κι εγώ γριππώθηκα. Ωχ, ωχ, είπα. Λες να γλυτώσω το εμβόλιο;; Και πως θα βγάλουν λεφτά οι δύσμοιροι φαρμακοβιομήχανοι; Κλέφτες θα γίνουν;
Οπότε για να μην εμβολιαστώ εγώ, αλλά να μην πτωχεύσουν και οι εταιρείες, άρχισα να εμβολιάζω τις ευπαθείς ομάδες στο σόϊ. Τους ηλικιωμένους. Παππούδες, γιαγιάδες, προπαππούδες κοκ.
Οι αρρώστιες έχουν την τάση να εξαπλώνονται γραμμικά, αλλά ο ψυχολογικός τους αντίκτυπος είναι εκθετικός. Προκαλεί χαωτικές μεγεθύνσεις και υπερβολικές παραστάσεις.
Η υπερβολή για όσους θυμούνται είναι μαθηματική έννοια. Ο γεωμετρικός τόπος δηλαδή με συγκεκριμένη εξίσωση, άξονες και κέντρο. Το κέντρο της υπερβολής είναι και το κέντρο της συμμετρίας της. Μέσα στην υπερβολή δηλαδή υπάρχει το κέντρο της εκτίμησης, που οδηγεί στη χαλαρή και ψύχραιμη (συμμετρική) αντιμετώπιση. Βρες την ισορροπία (ανάμεσα στην υπερπληροφόρηση και στο ένστικτο), ώστε η εκκεντρότητα της υπερβολής ε=γ/α να είναι >1. Όπου 1 είσαι εσύ και η οικογένειά σου. Αν όμως, επειδή είσαι υπερβολικά κοινωνικός τύπος και χαριεντίζεσαι με 40 ανθρώπους τη μέρα, οπότε και ε>>1, τότε η η υπερβολή τείνει να εκφυλισθεί σε ζεύγος παραλλήλων ευθειών. Δηλαδή χάνεται η μπάλλα (ακριβώς όπως σ'αυτή τη δημοσίευση). Οι παράλληλες ευθείες που ουδέποτε τέμνονται είναι το δικό μας συμφέρον (η μία ευθεία) με το συμφέρον του ολιγοπωλιακού κεφαλαίου (η άλλη ευθεία). Επίσης είναι οι πολιτικές που χαράζονται (σε υπερβολικό βαθμό) σ'αυτόν τον τόπο και η άλλη γραμμή είναι αυτό που Πραγματικά χρειάζεται η Χώρα.
Αυτά για όσους πιστεύουν πραγματικά στην ενοποίηση των θεωριών και στην ολιστική θεώρηση του Σύμπαντος.
Με αφετηρία τη μετεωρολογία, μέσα απ'την υγεία, την ανθρώπινη ψυχολογία, τα μαθηματικά και το σοσιαλισμό, καταλήγουμε στο πλήρες αδιέξοδο. Αλλά πάντα με τον πρέπον επιστημονικό τρόπο.
Φυσικά θα μπορούσα να γράφω για ώρες για τέτοια θέματα, χωρίς να καταλαβαίνω τίποτα, ούτε εγώ ούτε εσείς. Αλλά επειδή σέβομαι αυτούς που τα ξέρουν και επειδή εν οίδα ότι ουδέν οίδα, stop.............

Δεν υπάρχουν σχόλια: