ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΡΟΥΦ-ΡΟΥΦ-ΡΟΥΦ


Μεταρρυθµίσεις στη διαχείριση εσόδων –  φορολογική διοίκηση:  Η Κυβέρνηση θα
βελτιώσει το σύστηµα προστασίας πληροφοριοδοτών οι οποίοι αναφέρουν περιπτώσεις διαφθοράς
[Ιούνιος 2012] (ΜοU, παρ. 2.4)


Εκ των νέων μέτρων του Ιούνη
(ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 
ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ (MoU – MEFP)  
Τέλος Ιουνίου – 2ο τρίµηνο του 2012 )




Ο πληροφοριοδότης είναι εδώ! Η εκάστοτε χούντα, είτε στρατιωτική είτε δημοκρατική είτε ψευδοσοσιαλιστική είτε δεξιά είτε δεξιότερα της δεξιάς είτε λίγο πιο έξω από τα αριστερά της δεξιάς είτε βαθιά αριστερή είτε λιγότερο βαθιά αλλά μεσαιοαριστερή, γέρνοντας προς τα δεξιά, τέλος πάντων όλες αυτές οι Υποπεριπτώσεις της Χούντας, έχουν όλες έναν κοινό παρονομαστή στην Ελλάδα:
ΤΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ.
Ας φανταστώ για λίγο τι σημαίνει να είσαι ένα τόσο χρήσιμο άτομο σε αυτήν εδώ, αλλά ίσως και σε άλλες κοινωνίες. Ο καλός ρουφιάνος βλέπει, ελέγχει, και μιλάει όταν χρειάζεται ή όταν του το ζητήσουν. Ο πολύ καλός ρουφιάνος, μιλάει παντού, σε κάθε κατεύθυνση, να μπερδευτούν όλοι, να μη θυμούνται από που τα άκουσαν.
Μια γνωστή ρουφιάνα λέει : "Πες εσύ καλή κουβέντα για τον εαυτό σου και ο κόσμος θα ξεχάσει από που την άκουσε!!!". Μιλάμε για πολύ ΠΑΣΟΚ, έτσι;;;; Αφού δε λέει τίποτα κανείς άλλος, αφού δεν υπάρχει κράτος να λειτουργεί, αφού συνείδηση (τι;;; ποια;;;;) δεν υπάρχει, τη δουλειά θα την κάνει ο ιδιωτικός τομέας. "Εδώ ο καλός ρουφιάνος!!!!". Τη ρουφιανιά, βέβαια πολλοί αγάπησαν, το ρουφιάνο κανείς. Το κράτος και οι γλυφτροκουρελιάρηδες λειτουργοί του, το ξέρουν πολύ καλά αυτό. Οπότε να γίνει κάτι, χωρίς να φανούν αυτοί, ως κακοί. "Να, αυτός μου το είπε, εγώ δεν ξέρω...". Αυτό έχει σημασία, να μη φανεί ότι είπες εσύ κάτι. Δεν το 'πα εγώ, το άκουσα, άλλος το είπε, μου το 'παν, οι γνωστοί καλοθελητές, ο ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ χαφιές της γειτονιάς.
Θέλω να το συνεχίσω, αλλά νομίζω, αισθάνομαι κάποιον να με παρακολουθεί, κάποιος με ρουφιανεύει και δε θέλω να χαλάσω το ποινικό μητρώο μου, τώρα στο τέλος.................

"Και μια φορά αγανάκτησα με κάποιον Παπαγιάννη,
αν λεν πως βαριαμάρτησα,
υπάρχουν και ρουφιάνοι"
(Άκης Πάνου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: