ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Το μέλι

Το μέλι=Άκοπος πλουτισμός
Ποιος έφαγε το μέλι και δε μέλωσε;; Βέβαια μέλι τρώνε, ως γνωστόν παλαιόθεν, οι Άρχοντες. Άρα δεν είναι να απορείς, ότι όποιος είναι στο μέλι, δε θέλει ούτε αλλαγές ούτε μεταρρυθμίσεις ούτε ηλεκτρονική συνταγογράφηση (τυχαίο που το σύστημα ξανακατέρρευσε πριν περίπου 10 ημέρες;;) ούτε πόθεν έσχες ούτε νοικοκυρέματα και τέτοια "οπισθοδρομικά" και "αντιαναπτυξιακά (;;!!)" μέτρα.
Το βάζο με το μέλι δεν είναι μικρό. Τρώνε, τρώνε, χώνουν χέρια, πόδια, άλλοι μπαίνουν με το κεφάλι. Γιατί αυτό να αλλάξει; Ποιος θα τους εμποδίσει;; Τόσα χρόνια να πάνε χαμένα;;;!!
Αυτοί που τρώνε, έχτισαν βιλλάρες, κάναν ταξιδάρες, πήραν ακριβοπληρωμένες θεσάρες, πουλούσαν και μουράκλες, έχουνε τώρα εξασφαλισμένες καταθεσάρες, τα παιδιά τους σπουδάζουν σε Πανεπιστημιάρες, γενικά έχουν αυτό το υπερθετικό. Αλλά πάνω από όλα, θα βγουν κι από πάνω.
"ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ" "ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ" "ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ" κτλ κτλ....
Το μέλι είναι γενικά ένας θεσμός, στην Ελλάδα αλλά και αλλού, σε μικρότερο βαθμό στις ψιλοευρωπαϊκές χώρες, στον ίδιο και μεγαλύτερο βαθμό στο βαθύ Ισλάμ ή στις κεντροδυτικές Αφρικανικές αποικίες των ψιλοευρωπαίων, που λέγαμε.
Το μέλι είναι θρεπτική ουσία, έχει τα πάντα, θρέφει ολόκληρη αρκούδα. Οι Αρκούδες όμως επεδή είναι μοναχοφαγούδες, δεν πάει το μυαλό τους ότι για να βγει αυτό το νόστιμο πράγμα, κάποια κοροϊδα μελισσάκια δούλευαν σα χαζά και ηλίθια, μεροδούλι-μεροφάι. Κάθεσαι εσύ σαν το βλάκα να αναλαμβάνεις ευθύνες, να προσπαθείς, να παλεύεις με θεριά και φίδια, να σκέφτεσαι το συνολικό καλό,  γενικά να τρως τα μούτρα σου και να σου 'ρχεται η Χοντρο-Αρκούδα (οποιαδήποτε ομοιότητα με Πάγκαλους και Βενιζέλους και Κωστάκηδες, απλά θα ήταν προσβολή για τις αρκούδες) να σου παίρνει την μπουκιά, κι όχι μόνο αυτό να σου γαμ......ει και την Κυψέλη. "Θα φας που θα φας μωρή παλιο#$@^%$#&, πρέπει να μου γαμ%*^σεις και το σπίτι;;;;;". Αλλά τα ζωντανά έχουν ένστικτο, Σου λέει η αρκούδα, άμα τους φάω όλο το μέλι τώρα, μετά πρέπει να ψάχνω αλλού, άσε που άμα παραθυμώσουν, και πλακώσουν όλες μαζί, θα με ψοφήσουν στο τσίμπημα κι ας είμαι και χοντρόπετση.... Οπότε διαλύει τη μισή κυψέλη, να επιβιώσει η άλλη μισή, παίρνει εκείνη τη δόση της (ας πούμε του δανειακού διακανονισμού), δίνει και σ'άλλα αρκουδάκια (να κι ο νεποτισμός!) και οι μέλισσες κι αυτές ευχαριστημένες..."εε εντάξει, δε μας έφαγε κι όλες!! Καλά να λέμε!!).
Από την άλλη αρκούδα είναι κι ο Winnie, αρκούδα και η Grizzly, που σαρώνει τα πάντα με τα δόντια και τα νύχια της.....Ελάτε καμιά φορά κοντά στις αρκούδες της Πίνδου και θα σας πω εγώ!!
Άσχετο, έναν Αθανασάκη του ΠΑΣΟΚ, αρκούδο δεν τον φώναζαν;;;;
Λέγαμε λοιπόν για το μέλι. Τα χρήματα τα εύκολα, τα χαβαλέ, τα "βάζω-μια-σφραγίδα-και-κονομάω-χιλιαρικάκι" ήταν όχι η ζάχαρη στο ψωμί, είπαμε ας το πούμε μέλι, αλλά το απαύγασμα μια Διεφθαρμένης Κοινωνίας που τώρα διαμαρτύρεται για τα ποσοστά της Χ.Α., που διαμαρτύρεται για τα κουρέματα, που ασκεί κριτική  "στα μέτρα που θα εξουθενώσουν τον κόσμο", που μέσα από τα παπαγαλάκια τους ( κι αυτά είχαν μέλι στα μούτρα, αλλά σαν να λιγόστεψε τελευταία) τρομοκρατούσαν και το τελευταίο κορόϊδο που πληρώνει κανονικά τους φόρους του (ποιος να 'ναι, ποιος να'ναι;;;;), λέγοντάς του ότι "ξέρεις;;; Δεν μπορείς να φας εσύ μέλι, δεν είσαι της Κατηγορίας μας, εσύ να λες κι ευχαριστώ, που δε σου στέλνουμε και κανα εξολοθρευτή εντόμων, μη σε κάνουμε κανα DDT (ή και ΔΝΤ) και βρεθείς τ'ανάσκελα...."
Οπότε τα μελισσάκια, ελληνάκια, ισπανάκια, ιρλανδάκια, ινδάκια, κινεζάκια, κάνουν ό,τι κάνουν τέλος πάντων κάνουν, και αποδίδουν αυτά που πρέπει να αποδώσουν στις εκάστοτε Αρκούδες, τα Αρκούδια τους, τα δισέγγονα των Αρκουδιών τους (ο Γιωργάκης δεν έχει ακόμα κανα εγγονάκι;;;), και όλα......ναι, ναι, πείτε το, μη φοβάστε, όλα ΜΕΛΙ-ΓΑΛΑ.
Αλλά για το γάλα, θα μιλήσουμε μια άλλη φορά

Δεν υπάρχουν σχόλια: