ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ποτέ την Κυριακή

Μετά την Κυριακή του Ασώτου (Άσωτο ελληνικό έθνος!), της Απόκρεω (α ρε Καρναβάλια μικροαστοί!), έφτασε και η Κυριακή της ξεφτίλας. Ο Γιωργάκης μπρος στις κάμερες "απαιτεί σεβασμό!". Ως και ο μικρός μου γιος γέλασε!!!!
Ο περίγελως περιοδεύει πάλι! Οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί, δεν τις ανακοινώνουν ώστε να οπλιστεί το τραπεζικό και χρηματιστηριακό περιβάλλον των εύρωστων κρατών και ο πρωθυπουργός μας δηλώνει "δε με βρίσκει σύμφωνο το κούρεμα". Και ποιος σε ρώτησε ρε μεγάλε;;;;;; Εσύ απλά βρίσκεσαι στην καρέκλα, να μη κρυώσει ο απαυτός σου, γιατί το προεδρικό αεροπλάνο έμεινε από πετρέλαιο καθώς δεν εκτελωνίστηκε εγκαίρως, γιατί σου 'πε ο Βαγγέλης "κάτσε ρε Γιωργάκη, κάτσε να μην κουράζεσαι, είσαι και ψηλός".
Ένας δημοσιογράφος το περιέγραψε ως "Ματάκια δεν έχω καλέ, βοηθείστε καλοί κύριοι" έκκληση ενός πρωθυπουργού. Ο οποίος πάει με "καμμένα" όλα τα διαπραγματευτικά του χαρτιά για να αποδείξει ακριβώς αυτό. Ότι όλα έχουν καεί και θέλουμε τον πυροσβέστη. Κι ενώ τον ικετεύουμε ουσιαστικά, εμείς βγάζουμε και γλώσσα. "Δεν έχει το δικό μου διαμέρισμα μόνο πυρκαγιά, όλη η πολυκατοικία καίγεται, μην ασχολείσαι μαζί μου, δες και τους άλλους" Και μένει ο πυροσβέστης (ο οποίος δεν "καίγεται" και πολύ να σε βοηθήσει) σαν αμήχανος μπρος στην απύθμενη ..βλακεία να τη πω, κουτοπονηριά να τη πω, στρίβειν δια του εμπρησμού να το πω, πάντως η παιδιαρίστικη συμπεριφορά δεν ξεφεύγει από κανένα μάτι. Τα παιδία παίζει, οι Τραπεζίτες παίζει, οι Κλειδοκράτορες των ομολόγων παίζει, οι Πρύτανεις-Συμβουλάτορες των Υπουργείων Οικονομικών των ευρωπαϊκών χωρών παίζει, γύρω-γύρω όλοι στη μέση ο Γιωργάκης.
Κι όπως το παιδί που τρώει τις σφαλιάρες στο "τζιζζ", κάποια στιγμή αγριεύει και γυρνάει με ύφος άκρως τρομακτικό : "Μη βαράτε όλοι μαζί γιατί θα φύγω από το παιχνίδι, σας το λέω;;;". Και οι άλλοι, τάχα πικραμένοι λένε: "Όχι ρε μη φεύγεις, δύσκολα βρίσκεις στις μέρες μας τέτοιο καρπαζοεισπράχτορα. Έλα κάθησε λίγο ακόμα, να ρίξουμε κανα δυο σβουριχτές ακόμα και μετά όποτε αποφασίσεις, φύγε!!!!!"

Λοιπόν ήρθε και η Κυριακή που περιμέναμε, θα φύγει κι αυτή, θα έρθει και η Τετάρτη, θα φύγει παρομοίως. Εμείς εδώ! Να κοιτάμε το ντεπόζιτο του πετρελαίου, να κοιτάμε το πορτοφόλι, να ψάχνουμε για κανα ξεχασμένο ψιλό σε καμιά τσέπη από πέρσι, να ξαναματαδούμε το ημερολόγιο, πότε λήγει ο λογαριασμός.
Και να 'χουμε κι από πάνω να ακούμε και το Βενιζέλο ότι "δεν είναι πλέον πρόβλημα της Ελλάδος, αλλά της Ευρώπης !!!!!!". Και να ακούμε ειδήσεις ότι έκαψαν την Η' και Ζ' ΔΟΥ Αθηνών, τελείως τυχαία.....
Πόσο θέλει να σου χαλάσει μια Κυριακή.
http://youtu.be/LGWSHcZ0Kn4


Υ.Σ. Οκ, ας μην το παρατραβάμε, δεν φτάσαμε ακόμα στις 21/12/2012! Μια Κυριακή απλώς ήταν. Αλλά με τι background όμως......

Δεν υπάρχουν σχόλια: