ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ποιος Θανάσης;;;

Πήγα κι άκουσα Θανάση. Ποιο Θανάση, ρωτάς;;

Σωστά. Θανάσης, Λαρισαίος από την Κρανιά Ελασσόνας, νομίζω, μεγάλο πνεύμα κι αυτός.
Αντίθετα με άλλες φορές, είχε μικρό-λειτουργικό σχήμα. Μυστακίδη στην κιθάρα, Σιώτα στο βιολί, Μαράτο στο μπάσο και τη Ματούλα στη φωνή. Ο Σιώτας παίζει πολύ καλά με τα εφέ, ηλεκτρικά ως επί το πλείστον, ο Μυστακίδης όταν δε χάνεται στο διάλειμμα και τον ψάχνει η ορχήστρα, είναι άψογος. Πραγματικός σταρ της κιθάρας! Ως σταρ δικαιούται ίσως και κάποια καπρίτσια. Ο Μαράτος ολίγον κλειστός, αλλά δυνατός και στοιβαρός. Η Ματούλα επάξια κρατάει το συνδυασμό Κανά και Φριντζήλα.
Αλλά ο χαμηλών τόνος Μέγας τροβαδούρος είναι ένας. Παπακωνσταντίνου. Προσηνής, ευδιάθετος και χαμογελαστός, ακόμα και στις αντιξοότητες, μελωδικός και πρωτότυπος, μεταλάσσει τα στουντιακά του σε live πανδαιμόνια, βέβαια αυτό είναι του ενορχηστρωτή δουλειά. Πάντως δεν αναπαύεται στις δάφνες του. Σκαλίζει, οργώνει, πεντάγραμμα και επαρχίες, μιλάει και εισπράττει, περφορμάρει δύσκολα κομμάτια (π.χ. ήμερος ύπνος) φιλοσοφεί επί σκηνής, είναι γενικά χάρμα ειδέσθαι και ακούεσθαι.
Πολύ δυνατή βραδιά, αν και όρθιοι, μας βγήκαν τα ποδάρια και οι μέσες, δε φωτογράφησα τίποτα, δεν ηχογράφησα τίποτα, θέλω να το θυμάμαι ως έχει.
Αψηλάφητο ζώο.......και
(α τη ρουφιάνα τη Σεβίλλη, ανέτρεψε το 2-0, ενώ παίζει με 10!!!)
έλεγα λοιπόν ότι είναι τρομερός, κυκλοφορεί και 1η Φλεβάρη τον καινούριο δίσκο, λέω να μην τον κατεβάσω, να πάω να τον αγοράσω.
".....Ο ελάχιστος εαυτός, η κιβωτός των κινήσεων, ο ιχνηλάτης του Βέγα....."
Τάδε έφη Θανάσης. Ποιος Θανάσης;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: