ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;;;;

Όταν το είπε ο Κώτσος, προκάλεσε σάλο.
(Πλάκα-πλάκα, σκέφτεστε τι θα βλέπει από κει που βρίσκεται--το άγαλμα εννοώ, στην παραλία του Λευκού Πύργου. Μήπως τον κυνηγάει το φάντασμα του Λαμπράκη και δεν προλαβαίνει να δει τίποτε;;)
"Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;"
Σου λέει, ολόκληρος πρωθυπουργός, η απόλυτη εξουσία μιας χώρας, να αμφισβητεί τα σκήπτρα του, να αναρωτιέται για τις αρμοδιότητές του. Όσοι τον άκουσαν ανατρίχιασαν από την ανασφάλεια και από την αβεβαιότητα. Δηλαδή δε μας κυβερνάει αυτός;;; Ο εκλεγμένος άρχοντας;; Κι αν όχι αυτός, ΠΟΙΟΙ;;; Και μετά (εντάξει όχι αμέσως μετά, προηγήθηκαν λίγα χρόνια ψιλοαναρχίας και της λεγόμενης φαυλοκρατίας, μεσολάβησε και η αποστατεία, τα Ιουλιανά κτλ κτλ), και μετά και μετά, ήρθε η Χούντα.
Αυτά πριν 40+ χρόνια.
Σήμερα, άλλαξαν (ναι;;) τα πράγματα....
Όλοι το συζητάνε, κανείς πλέον δεν αναρωτιέται. Ποιος κυβερνάει τον τόπο;; Μα έγιναν και εκλογές, βουλευτικές-δημοτικές, η πλειοψηφία μίλησε, ή τέλος πάντων μουρμούρισε κάτι. Είπε ένα βαριεστημένο ^%$^%$#πασοκ. Ωραία, τότε δεν υπάρχει θέμα. Κάποιος κυβερνάει...Ναι εεεεε;; Ο ΓΑΠ πριν ακόμα περάσουν λίγες εβδομάδες από τότε που "ανακάλυψε" ότι υπάρχουν λεφτά, έθεσε θέμα εθνικής κυριαρχίας, δηλαδή αναρωτήθηκε και αυτός με τον τρόπο του, μήπως ,λέει μήπως, δεν κυβερνάει και τελείως-τελείως η αφεντομουτσουνάρα του, αλλά κάποιοι άλλοιοιοιοιοι.......
Σκεφτείτε ακόμα κι ένας ηλίθιος σαν το Γιωρίκα, κατάλαβε ότι κυβερνά αυτός που φέρνει το χρήμα. Όχι ποιος το παίρνει, ποιος το βουτάει, όχι αυτός που το καταχράται, όόόχι, αυτός είναι απλός απατεώνας, κλεπταποδόχος.
Κυβερνάει αυτός που το δίνει, είτε με τη μορφή δανείου, είτε με τη μορφή ομολόγων, είτε με τη μορφή χορηγήσεων, επιχορηγήσεων, ταμειακής εν τέλει διευκόλυνσης. Αν στο δίνει π.χ. το χρήμα η γυναίκα σου, η γνωστή αρρώστεια της εσωγαμβρίασης, αφεντικό-κυβερνήτης είναι τα πεθερικά σου. Αν εσύ είσαι από τζάκι και το "φυσάς", τότε μπορείς να πας με 348 γκόμενες και η γυναίκα σου όταν δει καμμία γκόμενα φίλου σου, θα γυρίσει με πόζα και θα πει "Μμμ, οι δικές μας είναι καλύτερες!!!". Όποιος παρέχει, πέρα βρέχει δηλαδή!
Οπότε στην περίπτωση μιας χώρας, που συνεχώς ζητιανεύει (ή την σπρώχνουν να ζητιανεύει) και τρέχει στις διαβόητες αγορές να ζητήσει χαμηλά επιτόκια σαν το τελευταίο παιδί των φαναριών, ποια να είναι η απορία για το ποιος κυβερνάει;;;
Όποιος μας αγοράσει όσο-όσο.
Πάρε-πάρε, εδώ οι καλές πουτ&(&νες, ξεπούλημα μεταχειρισμένων, αγόρασε θείο λιμάνι, πάρε καλέ κυρία ΟΣΕ, ΔΕΗ, θα απολύσεις όσους γουστάρεις, άμα θες τους σκοτώνουμε κιόλας, αφού τους κόψαμε και τα φάρμακα, έχω και ουράνιο, έχω και ραδόνιο, έλα καλέ BP και σε μας, άσε τις Αρκτικές και τις rosneft, εδώ έχουμε (είχαμε) και Γκερέκου (προσωπική επιλογή του ΓΑΠ), εν τάξει δε λέω για Μπιρμπιλή, δε βλέπεται, είναι και οικολόγα, εκνευρίζει κόσμο, αλλά θα σας δώσουμε και τα σώβρακά μας, τα νησιά μας, τα εδάφη μας, απλώς και μόνο δώστε μας μερικούς μισθούς και συντάξεις, κανα δυο ψίχουλα προμηθειών, τα χοντρά πάρτε τα εσείς και η παρέα σας, οι δήθεν εγχώριοι επενδυτές και οι ξένοι (και ντόπιοι) σπεκουλαδόροι. Εμείς προβατάκια είμαστε, αγοράστε μας, όπως θα αγοράζατε ένα κοπάδι γίδια, στη μακρινή ραχούλα. Ο Τσομπάνης μας (α ρε ΓΑΠ με το βλάχικο σφύριγμα και το βλαχοζεϊμπέκικο) και το Τσομπανόσκυλο του (ο Πάγκαλος για!!!) δεν ενοχλούνται, δε θα τους λείψουμε. Το χοντρόσκυλο μας είπε και κοπρίτες, (ποιος;; ο αρχιΚόπρος!), μας είπε να ρίχνουμε και τις σημαίες κάτω, ότι τις πήρε ο αέρας.

Αφού ο Τσομπάνης και τα τσομπανόσκυλα μας αγνοούν,ελάτε να κυβερνήσετε εσείς.

Τι;;; Κυβερνάτε εδώ και χρόνια;; Πλάκα κάνετε;;; Δεν το κατάλαβα!!! Σοβαρά;; Εδώ και 30 χρόνια;;; Καλά κι εμείς γιατί ψηφίζαμε;;; Δυο γάιδαροι μαλώνανε στο δικό σας αχυρώνα;;; Κι αυτοί οι γάιδαροι το ήξεραν;;; Άαααααα, το είχατε πει στον Αντρέα, αλλά αυτός το ξέχασε, έπιασε και γκόμενα τότε, πού μυαλό για κυβερνήσεις, καταλαβαίνω-καταλαβαίνω. ΟΚ λοιπόν, δηλαδή ξέρουμε ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο. Ξέρουμε;;;;;;;;;

Ας το πάρουμε δια της αναστρόφου οδού. Ποιος ΔΕΝ κυβερνάει αυτόν τόπο! ΔΕν κυβερνάει η πλειοψηφία, ΔΕΝ κυβερνάει η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, ΔΕΝ κυβερνάνε τα συνδικάτα (Μμμμ), ΔΕΝ κυβερνάει η Βουλή (απλώς τα τρώει), ΔΕΝ κυβερνούν οι νοικοκυρές, τα γερόντια, οι άνεργοι, οι συμβασιούχοι, οι όποιοι ρουσφετολογικά τοποθετημένοι, οι κλειστο-επαγγελματίες, οι ανοιχτο-επαγγελματίες, οι ημικλειστο-επαγγελματίες, οι ημι-υπαίθριοι, οι ισόγειοι, οι υπόγειοι, οι τριώροφοι, κάθε είδους κοπρίτης.
ΔΕΝ κυβερνούν επίσης τα μονά, τα ζυγά, (μονά-ζυγά, δικά τους), ΔΕΝ κυβερνούν οι ΜΚΟ, τα ΑΕΙ, οι ΠΑΕ, οι ΚΑΕ, τα ΙΧ, τα ΔΧ, τα ΔΥ, το ΣτΕ,
ΔΕΝ κυβερνάει ο Έλληνας, ο Αλβανός, ο Γεωργιανός, ο Βούλγαρος, ο Αφρικανός, ο Ινδός, ΔΕΝ κυβερνάει ο Δημόσιος, ούτε ο Ιδιωτικός, δεν κυβερνάει το μεγαλοστέλεχος της ΕΡΤ (αλλά μην του πείτε, πολύ θα το στεναχωρήσετε!), ούτε ο παρουσιαστής του ALTER, ΔΕΝ κυβερνάει η κυρία του Κολωνακίου που ψωνίζει μπότες των χιλίων ευρώ, ΔΕΝ κυβερνάει ο πατερ-φαμίλιας που περιμένει τα επιδόματα των πέντε παιδιών του, για να βάλει πετρέλαιο, να ζεσταθούν τα μωρά του, ΔΕΝ κυβερνάει το κομματόσκυλο της Τ.Ο. Τάδε, που μαζεύει τα κόκκαλα-ψήφους από το πάτωμα, για να τον χαϊδέψει το μικρο-αφεντικό του, ΔΕΝ κυβερνάει ο εργατοπατέρας (πατέρας είναι βαρειά λέξη, να βρούμε κάποια άλλη) ο εργατο-μαλάκας που νομίζει ότι κατευθύνει την εργατιά και παίρνει ανταλλάγματα από τους εργολάβους του, ΔΕΝ κυβερνάει ο αγροτοσυνδικαλιστής, που τάχα πονάει το φτωχό αγρότη, αλλά κυκλοφοράει με Cayenne και όταν οι αλλοδαποί του μαζέψουν τη σοδειά, τους ξαποστέλνει απλήρωτους με επιχειρήσεις-σκούπες, και φυσικά είναι ο πρώτος που θα καταθέσει αίτηση (και πιθανόν και άδεια) για φωτοβολταϊκά (άσε τον ήλιο να μας δίνει χρήμα).
ΔΕΝ κυβερνάν οι δάσκαλοι, οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι καθηγητές Πανεπιστημίου, όλοι οι "επιστήμονες" αυτής της χώρας, που έγιναν χειρότεροι κι από όλους τους αμόρφωτους που διαθέτει η ψωροκώσταινα, που μυαλό δεν έχει, αλλά (και καλά) "πουλάει" μυαλά και τεχνογνωσία στο εξωτερικό, στα ιδρύματα με τις πλούσιες χορηγείες στην έρευνα.

Τα ΔΕΝ, ΔΕΝ, μπορούν να συνεχιστούν μέχρι Δευτέρας Παρουσίας (Αα παρεπιμπτόντως, μην κανονίσετε φέτος τίποτα για Σεπτέμβρη-Οκτώβρη!!!). Άρα αφού όλοι οι προαναφερθέντες ΔΕν κυβερνούν, ποιοι μένουν;; ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. Και φυσικά δε θα πω "μα εμείς είμαστε οι άλλοι", γιατί είμαστε οι ΤΙΠΟΤΑ, οι ΜΗΔΕΝ, οι Πλάτες που πάνω τους δικαιολογούνται τα πάντα, Είμαστε οι Τυνήσιοι, οι Ιρακινοί αντιφρονούντες, είμαστε το παιδάκι χωρίς όνομα που σκοτώθηκε από τις σφαίρες του μανιακού στην Αριζόνα, είμαστε τα πειραματόζωα της Novartis, αυτοί που χρωστάν μόνιμα, αυτοί που πληρώνουν μόνιμα, είμαστε οι Παλαιστίνιοι, απάτριδες, μάλλον είμαστε χειρότερα από αυτούς, εκείνοι ξέρουν ότι ΔΕΝ έχουν πατρίδα, εμείς ζούμε με την ψευδαίσθηση ότι την έχουμε ακόμη, είμαστε όλοι οι αριθμοί, στα κιτάπια των στατιστικών, είμαστε τα νούμερα στα ιδιοκτησιακά των hedge funds, είμαστε τα νούμερα στα τιμολόγια, τα νούμερα των πιστωτικών καρτών, τα νούμερα στις λίστες των χρωκοπημένων νοικοκυριών, σαν τα νούμερα στα μπράτσα των Εβραίων στα στρατόπεδα, μελλοθάνατοι, που νόμιζαν πως τους πήγαιναν για ντους. Είμαστε οι άφωνοι, οι άλαλοι, οι αναποφάσιστοι, οι δεν ξέρω/δεν απαντώ, δεν ψηφίζω, ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΩ..............

Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;;; Εγώ σίγουρα όχι!!! Εσύ;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: