ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣΠέμπτη, 29 Απριλίου 2010

Ο καιρός γαρ εγγύς,....αλλά από μεθαύριο!

Ο brother, καθότι τρομερός γνώστης των περιβαλλοντικών φαινομένων, έχει βαλθεί να βγάλει ψεύτες όλους τους Νοστράδαμους: από Χαρδαβέλλα και Λιακόπουλο μέχρι τις προφητείες των Μάγια και τις προβλέψεις για την πέμπτη Σάλπιγγα της Αποκάλυψης (ο Άνθιμος το ξέρει;;)


Παράξενο θαλάσσιο φαινόμενο στην Αίγινα
Ένα πολύ παράξενο και ανησυχητικό, θαλάσσιο φαινόμενο παρουσιάστηκε στις 4/3 το πρωί στην Αίγινα.
Στις 11:00 το πρωί η στάθμη της θάλασσας άρχισε σταδιακά να ανεβαίνει μέχρι που κάλυψε το λιμάνι και το παραλιακό δρόμο του νησιού.

Το φαινόμενο συνεχίστηκε για περισσότερο από 3 ώρες.

Άλλο ένα παράξενο ήταν, τα ψάρια που έβγαιναν στην επιφάνεια της θάλασσας λες και ήθελαν να αναπνεύσουν!!!

Δείτε τα πλάνα στο YouTube

Να και η απάντηση........(μεγάλε brother που απομυθοποιείς τα Χάλκινα Βιβλία)

http://www.aeginaportal.gr/content/view/3229/1/lang,el/

Η πίεση στους υδάτινους όγκους μπροστά από το λιμάνι της Αίγινας, εξαιτίας του δυνατού νοτιά που έπνεε το μεσημέρι στα πελάγη, δημιούργησε ένα φαινόμενο το οποίο αν και δεν είναι συχνό, έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν, κάποτε με μεγαλύτερη ένταση και κάποτε με μικρότερη. Έτσι λοιπόν σήμερα το μεσημέρι, περαστικοί και καταστηματάρχες της παραλίας, είδαν έκπληκτοι το επίπεδο της θάλασσας να υπερβαίνει αυτό του λιμανιού και ειδικά στην περιοχή μπροστά από το δημαρχείο, τα νερά της θάλασσα να ξεχειλίζουν κυριολεκτικά στο οδόστρωμα. Η έκπληξη της πρώτης στιγμής δημιούργησε την ανάλογη αγωνία και οι περισσότεροι προσπαθούσαν να καταγράψουν το συμβάν με μία φωτογραφική μηχανή ή με το κινητό τους.
Η "μπούκα" του λιμανιού κυριολεκτικά "έβραζε" από τις δύνες που δημιουργούσαν οι υδάτινοι όγκοι που ερχόντουσαν από το πέλαγος. Μιλήσαμε με παλιούς στην ψαραγορά που μας εξήγησαν ότι πρόκειται για φαινόμενο το οποίο συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αλλά συχνά έχει μικρή ένταση και περνά απαρατήρητο. Μας εξήγησαν μάλιστα ότι μια χρονιά αρκετά πίσω, το φαινόμενο ήταν τόσο έντονο και η στάθμη της θάλασσας τόσο υψηλή που τα νερά έφτασαν μέχρι την ψαραγορά.
Με την κάμερα του Aegina Portal καταγράψαμε το γεγονός το οποίο είχε μία περιοδικότητα των τριών λεπτών περίπου, καθώς η στάθμη της θάλασσας ανέβαινε 60 εκατοστά, και μετά από λίγο έπεφτε πάλι στο φυσιολογικό. Μάλιστα στο video που συνοδεύει το άρθρο, έχει γίνει τέτοια επεξεργασία, ώστε να "τρέχει" με μεγάλη ταχύτητα και να γίνει εύκολα κατανοητό το τι ακριβώς συμβαίνει.


Πάντως εγώ που είμαι κι ευκολόπιστος και "ψήνομαι" εύκολα, δεν πείθομαι με κάτι τέτοια.
Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας, που λέει και ο φίλος μου ο Άμλετ......

1 σχόλιο:

Yannis είπε...

και ερωτω
αφου λες ειχε νοτιαδες γιατι η βαρκα δεν πηγαινει προς το τσιμεντο αλλα ισα ισα που το σκοιχι ειναι τεντωμενο προς την θαλασσα;
αγορασες στα 10 ευρω εθνικη?
αν οχι αγορασε τωρα ειναι κριμα να χασεις τετοια ευκαιρια

This Day in History