ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Τσόμσκυ......


Noam Chomsky from tv xoris sinora on Vimeo.




Ακούστε μία από τις τελευταίες εμπεριστατωμένες και ακόμα αφίμωτες φωνές των διαφορετικών. Η συνέντευξη είναι στο Demokracy Now. Έχει πολλά να ψαρέψετε. Ιδιαίτερα υπάρχει ένα σημείο (10:09) που μιλάει για την επενδυτική θεωρία του Φέργκιουσον. Για να κάνεις μια καλή πρόβλεψη για τις πολιτικές μιάς (μέλλουσας) κυβέρνησης, δες τη σύνθεση των χρηματοδοτών της πολιτικής τους εκστρατείας.
Ας ψάξουμε κι εμείς τους δικούς μας "μεγάλους ευεργέτες" και θα δείτε τι ωραία όλα που δένουν (ΜΜΕ, μεγαλοεργολάβοι, ενεργειακοί μεγαλοεπενδυτές, όμιλοι εξαγορασμένοι, ευρωπαϊκών συμφερόντων, επιχειρηματίες με ειδικότητα στο ξέπλυμα μέσω της Υγείας, εφοπλιστές και πετρελαιομεταφορείς απ'τα στενά του Άντεν, και βάλε........).

Επανέρχομαι στη συνέντυξη. Ο Τσόμσκυ ψύχραιμα και σχετικά απλά προβάλλει τους άξονες του "μπερδέματος" στη λύση της Κρίσης, τις ψευδαισθήσεις περί "ώριμων πολιτικών επιλογών" δώθε-κείθε του Ατλαντικού και γενικώς ρίχνει τους μύθους για αυτούς που ευαγγελίζονται διεξόδους και λύσεις μέσα απ'τις ίδιες αποτυχημένες συνταγές παρελθόντων ετών. Αναφέρει το δόγμα Ομπάμα "too big to fail", που χρησιμοποίησε για να δικαιολογήσει τον προστατευτισμό, χωρίς κανέναν έλεγχο, Εταιρειών που οδήγησαν στην Κρίση, μέσω ανοχής υψηλού ρίσκου δανεισμού και παραπομπής (νομικά) στο ΔΝΤ για την αποπληρωμή τους.
Καταπληκτικό επίσης είναι αυτό που παραδέχεται (άραγε τολμάει να το λέει κανένας άλλος) για το μονοκομματικό κράτος των ΗΠΑ (..και της Ελλάδας μήπως;;;). Είναι ένα κόμμα επιχειρήσεων, λέει, με διαφορετικές φράξιες. Όταν όμως φωνάζει η κυρά Καλλιόπη στη λαϊκή:"Όλοι ίδιοι είναι", ενώ αναπαράγει απόψεις διεθνούς φήμης κοινωνιολόγων και διαννοούμενων(Μιλς), εμείς λέμε ότι λαϊκίζει.....
Αναφέρει παρα πολλά για τους (επερχόμενους) πολέμους, στρατιωτικά έξοδα, ότι "δεν έχουμε καπιταλιστική οικονομία, αλλά μια μορφή κρατικής συμπόρευσης με καπιταλιστικές πρακτικές". Αυτό, μέσες-άκρες.

Αλλά δεν πρέπει να σας ζαλίζω με δικές μου τζιριντζάντζουλες, όταν πρέπει κάποτε να σκάσουμε για να ακούσουμε αυτούς που δείχνουν να ξέρουν τι λένε.....

Με την ευγενική χορηγία του TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια: