ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Στους δρόμους θα γυρνάω τους ίδιους

Η Πόλις

Είπες· "Θα πάγω σ' άλλη γη, θα πάγω σ' άλλη θάλασσα.
Μια πόλις άλλη θα βρεθεί καλύτερη απ' αυτή.
Κάθε προσπάθεια μου μια καταδίκη είναι γραφτή·
κ ειν' η καρδιά μου σα νεκρός θαμμένη.
Ο νους μου ως πότε μεσ' στο μαρασμόν αυτό θα μένει.
Όπου το μάτι μου γυρίσω, όπου κι αν δω
ερείπια μαύρα της ζωής μου βλέπω εδώ,
που τόσα χρόνια πέρασα και ρήμαξα και χάλασα".

Καινούριους τόπους δε θα βρεις, δεν θα βρεις άλλες θάλασσες.
Η πόλις θα σε ακολουθεί. Στους δρόμους θα γυρνάς
τους ίδιους και στες γειτονιές τες ίδιες θα γερνάς
και μεσ' στα ίδια σπίτια αυτά θ' ασπρίζεις.
Πάντα στη πόλη αυτή θα φθάνεις. Για τα αλλού μην ελπίζεις
δεν έχει πλοίο για 'σε, δεν έχει οδό.
Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ
στην κώχη τούτη τη μικρή, σ' όλη τη γη τη χάλασες


Είπα να το ξαναγράψω, να το ξαναδώ, να το ξαναεμπεδώσω, να δω όλη την παρακμή της σκέψης μου.
Μα είναι παρακμή; Επειδή το'πε ο ποιητής, που ανήκει στους "απωλεσθέντων ελπίδων και πατρίδος"....
Εγώ δεν ξέρω κάποιον που δεν κοιτάει πάντα μπροστά, πάντα αλλού, ελπίζοντας ότι φεύγοντας από δω, ελπίζοντας ότι πηγαίνοντας αλλού, ότι, ότι....κάτι, έστω κάτι..... Κάτι άλλο, δηλαδή. Όχι αυτήν την ίδια, την απαράλλακτη, ανοησία που ζούμε. Ζητούμε μια άλλη ψευδαίσθηση, να μας κάνει να ξεχάσουμε την ψευδαίσθηση την τωρινή, που μαράθηκε, που έγινε σαν σταφιδιασμένη παμπόγρια, που οι δικομματικοί νταβατζήδες ακόμα μας την πουλάνε "σε καλή τιμή", "πού να τρέχεις τώρα να ψάχνεις να βρεις τίποτα καλύτερο; κάτσε εδώ, μας ξέρεις και σε ξέρουμε!". Και γιατί παρακαλώ; Για έναν φόβο, μια φοβία καλύτερα. Φόβος του αγνώστου, φόβος για το ότι θα πρέπει να δω τον εαυτό μου στο καθρέφτη και να το φτύσω, προφανώς. Και υπάρχει τόσος άπειρος κόσμος, που φοβάται να ενδοσκοπηθεί, πόσο μάλον να αυτοτιμωρηθεί, που προτιμάει να βρίζει τον "άλλον", να παραμένει εδώ, στα ίδια, τα γνωστά, "εδώ που γεννήθηκε και μεγάλωσε" τιμή και καμάρι, βάζει και λίγη εθνικιστική σάλτσα "εμείς αγαπάμε την πατρίδα μας, δεν την παρατάμε!!" και ...κάθάρισε! Ούτε αυτοκριτική, ούτε διάθεση για αλλαγή, ταμπούρωμα στα συντηρητικά ένστικτα, στη φοβερή πατέντα των "Κεκτημένων", στα πράγματα που αρπάξαμε και δεν τα δίνουμε ο κόσμος να χαλάσει, στην αυταρέσκειά μας, στην αλλαζονεία μας, ως κέντρο του κόσμου που είμαστε (εννοείται!). 
Πού να πάει;; Εκεί θα πρέπει να κάνει αυτό που εδώ δεν του επιτρέπεται, να εφαρμόσει ή να ασκήσει τον Ορθό Λόγο. Αν θες το λες, Νόμο, αν δε σε αρέσει το κάνεις Κοινωνική Προσαρμογή. Ο Λόγος για μένα συνείρει τη Λογική.
Πώς τη λένε οι "βάρβαροι" τη Λογική;; Gesund Menschenverständnis. Υγιής Λογική.
Πώς τη λέμε εμείς οι πολιτισμένοι, οι αιώνιοι δημοκράτες;; Κοινή Λογική. Αν δηλαδή βρεθούν στους 10, οι 6 ή 7 να είναι ηλίθιοι, ανόητοι, κάτω του 50 IQ, ή φανερά κλέφτες, απατεώνες, παράνομοι, τότε αυτοί που είναι και η πλειοψηφία, καθορίζουν με βάση τους "αδιαμφισβήτητους" δημοκρατικούς κανόνες και την Κοινή Λογική, την Κοινή Γνώμη, που λένε. Άμα το λένε οι περισσότεροι, θα είναι και σωστό. Αφού Άκη ήθελαν, Βενιζέλο ψήφιζαν, αυτοί είναι και η Λύση της Κοινής Λογικής. Παπανδρέου-Καραμανλής και τα τσιράκια τους, οι Μιντιάρχες-Καναλάρχες-Εφημεριδάρχες-Τσομπαναραίοι της Κοινής Γνώμης, καθόριζαν και τη Κοινή Λογική, που θα ζήσουμε, που θα πορευτούμε στην καλή μας Πόλη αυτή. Και επειδή αυτοί, μαζί με όλο τον ηλίθιο συρφετό, που αποκαλούμε Δημοκρατικό Λαό, ο οποίος πάντα μιλάει στις Εκλογές κι εκφράζεται τα τελευταία 40 χρόνια τουλάχιστον κάπως δημοκρατικά, τα έκαναν σκατά, τα διάλυσαν όλα, Αρχές, Δίκαια, Νόμους, Ιδανικά και Ιδεολογίες, τα έκαναν δάνεια κι επιχορηγήσεις, προμήθειες και φακελάκια, έτρωγαν αρχικά με τα χρυσά κουτάλια, αργότερα με τα εκσυγχρονιστικά Cayenne, έφαγαν, όλοι μαζί όμως, όχι μόνο ο Άκης, λαός και Κολωνάκι, έφαγαν έφαγαν έφαγαν, τώρα πρέπει εγώ, τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου (εάν προλάβω) πρέπει να πληρώσουμε το λογαριασμό!!!!!!!! Τι λε ρε μεγάλε!!!!!
Μάλλον δεν τη ρήμαξα εγώ τη ζωή μου εδώ, ούτε προφανώς όλη η Γη δουλεύει όμορφα κι ωραία. Δεν αναζητούμε πλέον το αδιανόητο, το ουτοπικό, πάνε αυτά, δεν ψάχνουμε Ιδανικές Πολιτείες, δεν υπάρχουν!
Μόνο την Υγιή Λογική. Τίποτα παραπάνω! Αλλά και τίποτα λιγότερο πλέον. Δουλεύεις; θα αμοιφθείς. Πάνω-κάτω, ίσως να έχει μικρή σημασία. Δε δουλεύεις; δε θα αμοιφθείς. Ποια είναι η θέση του καθενός σε ένα Σύστημα; Πώς ορίζεις της δικαιοσύνη και τις παραβιάσεις αυτής;; Πώς θα καθοριστεί το Έγκλημα και πώς η Τιμωρία;; Με ποιες Αρχές;; Της Υγιούς Λογικής ή της Συμφεροντολογίας της Κοινής επικρατούσας "όλοι τα φάγαμε" Νοοτροπίας, Γνώμης, Πλειοψηφίας, Ποσοστιαίας Ηλιθιότητας Ανθρώπων;;;
Βάζεις έναν Συνταγματαλόγο να "βιάζει" καθημερινά το Σύνταγμα, που έπρεπε να προασπίζει;;; και δεν το στέλνεις σπίτι του, με οποιοδήποτε τρόπο, με οποιοδήποτε τίμημα και κόστος;;;;; Καλά να πάθεις, βγάλ'τον και Πρωθυπουργό, βλήμα ΠΑΣΟΚε!
Αφήνεις έναν καθηγητή Νομικής να διασπαθίζει ξεκάθαρα και φανερά Δημόσιο Χρήμα και να έχει και το θράσος να καταφέρεται εναντίον των Νόμων, των οποίων την τήρηση διδάσκει στους φοιτητές αλλά και στην Κοινωνία;;;
Η υγιής Φυσική σκέψη λέει ότι "κόβεις το σάπιο για να αφήσεις χώρο στο υγιές". Δε λέει, ας ψηφίσουν τα κλαδιά του δέντρου, και με ένα πόρισμα της επιτροπής που θα επιδοθεί στον κηπουρό, ας διαλέξει η πλειοψηφία, πώς να απαντήσουν στις απόψεις του σάπιου κλαδιού κτλ κτλ. Κόψε σαπίλα, κόψε τις μαλακίες, κόψε-κόψε, εμείς δηλαδή να κόψουμε, να τους κόψουμε τον κώλο, να κόψουν τις παπαριές, να σταματήσουν να δουλεύουν τους ηλίθιους ψηφοφόρους τους, οι οποίοι στο κάτω-κάτω πρέπει να προστατευτούν, σαν όλους εκείνους τους ανόητους (με την έννοια του imbecile) που πήγαιναν στις εκπομπές της Πάνια και γελοιοποιούνταν και εξευτελιζόντουσαν για να γελάς εσύ κι εγώ. Τότε το Συμβούλιο δεν μπορούσε, λέει, να επιβάλλει πρόστιμο, γιατί οι "άνθρωποι" ή και "υπάνθρωποι" δεν είμαι σίγουρος, "πήγαιναν από μόνοι τους, αυτόκλητοι". Επομένως, δε σου βάζει κανείς το μαχαίρι στο λαιμό να ψηφίσεις Βενιζελο ή Σαμαρά, μόνος σου, με την ηλίθια σκέψη σου, ή με το γνωστό προαναφερθέντα φόβο ή με την αποδοχή "τελικά κι εσύ τα 'φαγες", θα πας και θα ψηφίσεις "για να μείνεις στο Ευρώ ή στην Ευρώπη", "γιατί δεν βρίσκεις άλλη εναλλακτική" για ότι είδους ηλίθια δικαιολογία θα βρεις και θα τους ξαναδώσεις το δικαίωμα να σου λένε ό,τι θέλουν, ό,τι κρίνουν αυτοί ως δίκαιο, ως νόμιμο, ως ηθικό, αλλά πάνω απ'όλα ως ΥΓΙΕΣ.

Και δεν είναι αυτοί όλοι οι ηλίθιοι που θα ξαναβγούν με τα σημαιάκια, που θα περιμένουν σαν τα σκυλάκια για κανα ρουσφετάκι, για καμμιά δουλίτσα των 3μηνών με 480 ευρώ, που πήγε η Ελλάδα εκεί που έχει πάει κι ακόμα παραπέρα, αλλά θα φταίω εγώ, εγώ που θα φύγω, ή εγώ που θα τους μαυρίσω και θα ψηφίσω ότι κρίνω ως αντίδραση ή δράση ή θέση αντίθεση, θα φταίω εγώ για την ακυβερνησία, θαρρείς τώρα μας κυβερνούσαν!! Πάρτυ έκαναν, πάρτυ δεκαετιών, όλοι μαζί, αριστεροδέξιοι, κεντρωοπεριφερειακοί, κουλτουριαροχώριατοι, νομάρχες της καρδιάς σας, ομαδάρχες με πούρα, που τους θεοποιήσατε, πολιτικάντηδες με ψεύτικα επίθετα, ψεύτικα λόγια, παπαδόλογα, Βατοπεδόλογα, πάρτυ μέσα, και γύρω-γύρω η σαπίλα, η απόλυτη ξεφτίλα του Νεοέλληνα, της Κοινής Λογικής το κάγκελο!!

Οι ίδιοι δρόμοι που κάποτε θα μας έβγαζαν κάπου, τώρα μοιάζουν να μας πνίγουν, μη δίνοντας μας ούτε καν μια διαφυγή. Αδιέξοδα βέβαια δεν υπάρχουν στις Δημοκρατίες, είπε ο εξυπνάκιας ξεφτιλοαναλυτής. Αδιέξοδο φυσικά και δεν υπάρχει, όταν ο καθένας μας πρέπει  να αποφασίσει ότι δεν του αξίζει να βουλιάζει μαζί με τη Μάζα, με τον Όχλο, όταν ψάξει και βρει την Εσωτερική του Δύναμη, να πετάξει από πάνω και μέσα του, Συνήθειες και Αδράνειες, Βαρίδια και Καβάντζες, Χλιδές και ψευτολούσα, Νοοτροπίες και Υποκουλτούρες. Τότε θα είναι που η αυτοσυνειδησία του μπορεί  να τον πάει κάπου, όχι στο έξω, όχι στο αλλού, σωτηρία μπορεί να έχει αλλά και να μην έχει εκεί, αλλά σίγουρα όχι στο εδώ, που σα μαύρη τρύπα τον τραβάει, γιατί δεν τόλμησε να υπερβεί την αθλιότητα, των Κοινών Λογικών και της Μη-Σκέψης, της Μη-Πράξης, της Μη-Ηθικής.

Μια άλλη φορά μπορώ να αναπτύξω μια γνώμη και για τα Κινήματα των Κοινωνιών, τα Μη-Κυβερνητικά Σχήματα, τα ΜΗ-Κερδοσκοπικά Ιδρύματα, τα Κοινωφελή, τις Οργανώσεις Άμεσης Δημοκρατίας, από τον Πολίτη στον Πολίτη. Τόσο μαγαρίστηκαν κι αυτά τα κακόμοιρα τα ανιδιοτελή πράγματα, τέλος πάντων.......
Κι αν φάνηκα σε κάποιους ολίγον αντιδημοκρατικός, ολίγον φασίστας, ολίγον μισάνθρωπος, είναι που βαρέθηκα να παίζω με τις λέξεις. βαρέθηκα να ακούω φράσεις κενές νοήματος, ανούσια λόγια, χωρίς στήριγμα ηθικό και υγιές.

Οπότε εν κατακλείδει, καλύτερα να βγεις από την Πόλη και να πας στον πηγαιμό για την Ιθάκη, αποχαιρετώντας την Αλεξάνδρεια που ούτως ει άλλως δεν είχες ποτέ

Καλή Ανάσταση (αλλού!)
Υγεία και Αγάπη, Ήθος και Δράση, σε όσους το αξίζουν, φτάνουν τα συγχωροχάρτια
Δε γυρνάμε πλέον και το άλλο μάγουλο για σφαλιάρες!


 (Γαμώ την) Παράγκα
 Ο λαός,ο λαός στα πεζοδρόμια
κουλούρια ζητάει και λαχεία
κοπάδια, κοπάδια, κοπάδια στα υπουργεία
αιτήσεις για τη Γερμανία

Δεν υπάρχουν σχόλια: