ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Το Σύστημα είναι ανίκητο!!!!!

Και για όσους δεν κατάλαβαν: ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟ.

Ποια νομοσχέδια, ποια εφαρμοστικά, ποιες μεταρρυθμίσεις. Εδώ βασιλεύει το ΠΑΣΟΚ. Και για όσους δεν ξέρουν ακριβώς τι είναι το ΠΑΣΟΚ, (όχι-όχι μην μπερδεύεστε, ο Γιωργάκης δεν είναι ΠΑΣΟΚ, είναι κάτι άλλο, κάτι που θα μας το αποκαλύψουν τα μυστικά αρχεία της CIA μετά από 40-50 χρόνια), το ΠΑΣΟΚ λοιπόν είναι ένα σύστημα. Μη φανταστείτε κανα πολύπλοκο σύστημα. Το πολύ δυο με τρεις μεταβλητές. Η τσέπη τους, η φιγούρα τους και η διαχείριση των κορόϊδων.

Συστηματολόγος δεν είμαι, Πασοκόπληκτος είμαι, από παλιά. Το Σύστημα που έστησε αυτή η φοβερή μεσαία/ανώτερη αστική τάξη των πρώην ιδεολόγων/μετέπειτα σοσιαλΗστών είναι απλό, αλλά και με τεράστιο βάθος. Έγκειται στο εξής απλό ρητό : "Από μπρος παρθένα κι από πίσω μπαίνουν τρένα". Δείχνω αθώος, αφελής μέχρι απόλυτης βλακείας (να μην τον πούμε Γιωργάκη;), δείχνω σωστός, τα λέω σωστά, επιστημονικά με πολιτική ορθότητα, παρουσιάζω και ...έργα, μακέτες, αποτελέσματα, δημοσκοπήσεις με ...αντικειμενικότητα.
Και πίσω από κάμερες, τοίχους και υπουργεία, Βγάζουν τα μάτια τους!!!

Βγαίνει ένας, ας πούμε πολιτικός παράγοντας της Κυβέρνησης, (να μην το πούμε κομματόσκυλο του κερατά, ή γλείφτη που πρέπει να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα, με θράσος και αναισχυντία) και διαλαλεί ότι θα "πατάξει τη διαφθορά". Οι γνωρίζοντες το βλέπουν κι αναγνωρίζουν τον ξάδερφο του πρώτου "φακελάκια" ιατρού σε Νοσοκομείο της Επαρχίας, που εν πλήρει γνώσει του πρώτου (του πολιτικάντη) δρα ασύδοτα και με την αλλαζονεία του στυλ "εμένα δε μ'αγγίζει κανείς, έχω μέσα στα Υπουργεία!".

Η ψευτοπαρθένα διευθύντρια Εφορίας, ΠΑΣΟΚοβιδωμένη από το '80, απορεί κι εξίσταται για τις παρανομίες που ακούστηκε ότι γίνονται στο Τμήμα της, ενώ η ίδια διατηρεί Βίλλα-Μέγαρο σε προάστιο των Αθηνών, που ούτε ο Μαρινάκης πιθανόν δεν έχει. Η ίδια στο Τμήμα υποστηρίζει μέχρι κεραίας την κυβερνητική πολιτική, καθότι "πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα".

Συγγενής ασθενούς στο άκουσμα ότι βρέθηκαν γύρω στα 14 εκατομύρια σε λογαριασμό ανηψιάς μιας άτεκνης γιατρού, ασυγκίνητα δηλώνει: " Δε μ' ενδιαφέρει. Εμένα έσωσε τον αδερφό μου!". "Ναι, αλλά βούλιαξε τα ταμεία, ρήμαξε τη χώρα, άρπαξε χρήματα που δε δικαιούται-καθότι γιατρός Δημοσίου-κι ουσιαστικά δε χρειάζεται-καθότι παιδιά σκυλιά γιοκ ". "Δε με νοιάζει, εμένα έσωσε το αδερφό μου!!". " Ναι, αλλά σκότωσε τη χώρα". "ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ, εμένα έσωσε τον αδερφό μου!!!!"
Άιντε να εξηγήσεις ότι πιθανόν ο αδερφός να σώθηκε από μόνος του, ότι σαν κι αυτόν χιλιάδες κορόϊδα, μη δίνοντας φακελάκι οι ίδιοι, νόμιζαν ότι ο γιατρός είναι ηθικός. Δεν είχαν ξανακούσει, δεν ξέρουν πώς γίνονται οι συναλλαγές μέσω Φαρμακευτικών Εταιρειών, Φαρμακείων Νοσοκομείων, Γραφείων Προμηθειών, Ιατρικών Νοσοκομειακών Συμβουλιών και φυσικά Ιατρών. 14 εκατομύρια μάγκα μου, μόνο ένας ΠΑΣΟΚος στην ψυχή μπορεί να βγάλει (κι ας ψηφίζει ΝΔ, έτσι για το γαμώτο, ότι π.χ. "ο μπαμπάς μου σκοτώθηκε από αντάρτες", κουλά πράγματα!!).

Ο ψευτο-συνδικαλιστής, που μπροστά ουρλιάζει με τον τηλεβόα κι από πίσω κλείνει συμφωνίες και "κλείνει" μάτι στον οικονομικό παράγοντα, που θα του εξασφαλίσει το βουλευτιλίκι, είναι "κόκκαλο ΠΑΣΟΚ". Ο συνδικαλισμός του Πασοκ δεν είχε άλλο προηγούμενο, δεν ξανάδαμε τέτοιον εξευτελισμένο, χρωματισμένο μεν, αλλά και με γεμάτες τις τσέπες δε, οργανωμένο αντιπρόσωπο του εργατικού προλετάριου, που κάθεται και ακούει στις ξεκάθαρα στημένες διαδηλώσεις, τον αρχι-συνδικαλιστή που δε δούλεψε ποτέ στη ζωή του, αλλά έπαιρνε 3 και 4 μισθούς, καθότι Πασοκ, χαμήλωνε τους τόνους, όποτε του το 'λεγε το κόμμα. Και στο βάθος η Βουλή. Τι Κανελλόπουλοι, τι Πρωτόπαππες, τι Παναγόπουλοι (έρχεται κι αυτός, μη βιάζεστε!), το Πασοκ έχει τον άσο της εργατιάς στο μανίκι του (και μέσα στο βρακί του).

Ο κόσμος, ο αφελής Πασοκόκοσμος. που τρώει τα ψιχουλάκια από τη ψευτο-φοροδιαφυγή του, εξαιτίας του ενοχικού του συνδρόμου για το χαζο-αυθαίρετό του στην Κωλοπετεινίτσα Σερρών, δικαιώνει το μεγαλο-Πασόκο. Τον αρχι-λήσταρχο της περιοχής, τον γάμάω-επειδής-είμαι-Πασοκ αμόρφωτο χωριάταρο, τον τοπικό προύχοντα ή τους προύχοντες, που είναι ταυτόχρονα νομαρχιακός σύμβουλος, διορίζει κι απολύει συμβασιούχους στους ΟΤΑ που φτάνουν τα νύχια του, με βάση πάντα ψηφοθηρία και εκδουλεύσεις, είναι ο αρχηγός της τοπικής ομάδας της Δ' Ερασιτεχνικής, που πουλάει κι αγοράζει αγώνες, να χαίρονται τα βλήματα της περιφέρειας για τη "Καθαρή" νίκη ή ισοπαλία της ξεφτιλο-ομάδας τους, έχει την τοπική παμπ με τις πουτάνες εξ' Ουκρανίας, είναι εργολάβος, χτίζει σε καμένα, σε παραλίες, σε ρέματα, όπου γουστάρει. Αφού είναι Πασοκ, δεν τα 'παμε; Περπατάει στην πλατεία του χωριού και αγορεύει προς τους χωρικούς, επιπέδου Β'Δημοτικού, ότι "στην Αθήνα, μη σου πω στις Βρυξέλλες (!), ο λόγος του περνάει". Και τα βόδια με δύο πόδια, τα μοσχάρια με τα μάτια σαν μπάλλες του πινγκ-πονγκ, τον ακούν. Τον πιστεύουν και τον ψηφίζουν. Καθότι είναι και ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να λέει ψέμματα. Εξάλλου ".....στου χουριό, ιέχουν παράδοσι στου σουσιαλισμό, ιέβγαλι τσούρμου αντάρτες, που πουλέμαγαν τους φασίστις με τα δικράνια.....". Το Πασόκ είναι το κόμμα τους. Τελείωσε!!!

Δε θα διαφωνήσω με όποιον μου πει ότι διαχρονικά τα κόμματα εξουσίας, υποχρεωτικά έφτιαχναν γύρω τους ένα Σύστημα, που θα τους "χειροκροτούσε", θα τους συντηρούσε, θα τους έτρεφε, θα τους συντηρούσε. Και στο Σύστημα αυτό, απέδιδαν ότι κακό συνέβαινε στις κοινωνίες, για να αποποιηθούν ευθύνες, ενώ ήταν οι ίδιοι που το δημιούργησαν. Παλιά το έλεγαν Αυλή, πιο παλιά ίσως Ολιγαρχία, σήμερα είναι οι λεγόμενοι Κύκλοι. Κύκλοι του Πρωθυπουργού, Κύκλοι του Μαξίμου, Κύκλοι, κύκλοι, κύκλοι. Με αυτόν τον τρόπο, αμβλύνονται οι γωνίες, τα έχουμε καλά με όλους. Μοιράζουμε την πίτα, τρώμε εμείς, τρώνε (τα περισσότερα εννοείται) κι αυτοί. Έχουμε αυθαίρετα εμείς, έχουν βιλάρες με πισίνες, πάνω στον αιγιαλό αυτοί. ΄
Έλεγα όμως ότι είναι δεδομένη η διαχρονική τακτική της εξουσίας, με διάφορα όπια, τη θρησκεία, τον ελέω Θεού Βυζαντινό βασιλιά, το Φαραώ, τον Πάπα, τους γαλαζοαίματους, το φόβο, "ελάτε μαζί μας, κάντε ό,τι σας λέμε, μην τυχόν έρθουν οι άλλοι, οι κακοί, οι ξένοι και βιάσουν τις κόρες, μαγαρίσουν τα όσια και ιερά μας", την εξαγορά, "φάε κι εσύ και μη μιλάς!", και άλλα παρόμοια.
Αυτό που κατάφερε όμως το ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη χρυσή 30ετία 1981-2001, τη μεταπολιτευτική ευδαιμονία του "μπάρμπα απ΄τις Βρυξέλλες", των χαβαλέ πακέτων Ντελόρ, "να φαν και οι κότες" είναι πραγματικά μοναδικό. Είμαι και μικρός, δεν έχω και γνώσεις Ιστορίας, αλλά φαντάζομαι ότι αυτό το Σύστημα του ΠΑΣΟΚ δεν έχει δει άλλο παρόμοιο ποτέ στην Ελληνική Ιστορία. Ίσως να είναι οι συγκυρίες, οι "τέλος-αιώνα" συνθήκες, fin-de-ciecle κι έτσι, ο ανθρώπινος παράγοντας (λέγε με Ανδρέα), το μπούχτισμα από δεκαετίες και δεκαετίες φασίζουσων ανεπαρκών κυβερνήσεων, δικτατοριών κτλ, η εισροή κονδυλίων και κουβάδων με λίρες που κολάζουν και τους μεγαλύτερους ιδεαλιστές (όχι το Πασοκ είχε ποτέ τέτοιους!). Η περιβόητη κουτάλα είναι δύσκολα διαχειρίσιμη.

Τι χρειάστηκε επομένως;;; Ένα ΑΝΙΚΗΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!! Ένας τρόπος διακυβέρνησης, εφαρμογής τοπικής, περιφερειακής διαχείρισης των προβάτων, με άρχοντες τα εγχώρια κομματόσκυλα, τους έλεγαν και Πασοκοφρουρούς, το μοίρασμα της κεντρικής εξουσίας σε λαϊκιστές πάσης φύσης και πάσης φάτσας, από τους αρχι-μαφιόζους και αρχι-γκάνγκστερ της ντόπιας Οικονομίας, που θα πληρώσουν για τις φιέστες των εκλογών, τους αρχι-καναλάρχες, τους γυφτο-Μέρντοκ της Ψωροκώσταινας, εργολάβοι κι εργοφάγοι, δεκανίκια της εξουσίας, αλλά και ανώτεροι πολιτικοκοινωνικά, καθοδηγούν τις μάζες, τόσο των πολιτών, αλλά κυρίως των πολιτικών, με ευκολία και τέχνη, αφού πήραν τα μαθήματα σωστά μες στο '80. Ο Μπιρσίμ σκηνοθετεί, ο κόσμος αποβλακωμένος χειροκροτεί, οι καναλάρχες τρίβουν τα χέρια τους. Η καινούρια λέξη, που επίσης εισήχθη στην καθημερινότητά μας, εξαιτίας του Πασοκ "Τα λαμόγια", ήτοι οι εφοπλιστές/βιομήχανοι/εργολάβοι/μεγαλοδικηγόροι.μεγαλοπαράγοντες και γενικοί διαπλεκόμενοι καρχαρίες, που στα μάτια μας φάνταζαν τέραστιοι, αλλά στο διεθνές πολιτικό στερέωμα ίσως ήταν οι φτωχοί συγγενείς με τη Μερσεντές, υποστήριξαν αυτό το Σύστημα με πάθος, καθότι βόλευε τους πάντες. Γιατί να αντιδράσει ο λαουτζίκος όταν με 5 ψήφους και δύο σημαιάκια και το παιδί του στο Δημόσιο έβαζε, να τεμπελιάζει με ωράριο και ο ίδιος έπαιρνε χαβαλέ επιχορηγήσεις χωρίς να οργώσει ούτε σπιθαμή και η γυναίκα του έπαιρνε μισθό καθαρίστριας χωρίς να έχει πιάσει ποτέ σκούπα και η πεθερά με αναπηρική σύνταξη, γιατί είχε κόψει ένα νύχι όταν έκοβε κρεμμύδια και ο πεθερός -τι άλλο- σύνταξη αντιστασιακού, κι ας ήταν 6 χρονών τότε.
Κι όλα αυτά μόνο με μια εγγραφή στην Τ.Ο. του χωριού!! Και φυσικά κάνοντας τα στραβά μάτια (σιγά μη χρειαζόταν να κάνει τα στραβά μάτια, αφού ούτως ει άλλως δεν έβλεπε, τζάμπα έπαιρνε το επίδομα τυφλών!!) σε κάθε αυθαιρεσία-παρανομία των μεγάλων. Δεν έπαιρνε πρέφα κανείς, δεν άνοιγε μύτη, δεν μας πήραν χαμπάρι ούτε οι Ευρωπαίοι ούτε οι ντόπιοι επικριτές (ποιοι επικριτές, όλοι δικοί μας ήταν, πολίτευση και αντιπολίτευση, ΚΚΕ μ-λ, μ-λ ΚΚΕ, και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις!!). Πανάθεμά σας, σας έλεγαν και Δημοκράτες κάποια εποχή!!
Το Σύστημα είχε πιάσει ρίζες, τόσο βαθιές που διάβρωσε όλα τα στρώματα, όλα τα υγιή και μη τμήματα μιας χώρας, τα νησιά και τα βουνά, τα εδάφη και υπεδάφη, μόλυνε τους υδροφόρους ορίζοντες, οπότε όποιος έπινε από το χρυσό πράσινο ποτήρι με τον υπέροχο πράσινο ήλιο, θα αρρώσταινε για πάντα, αυτός και τα παιδιά του. Και υπήρξαν άπειροι άνθρωποι που παρακάλαγαν για αυτήν την αρρώστεια. Το Σύστημα ήταν στάνταρ άσσος! Με το  Πασοκ, για την Αλλαγή. Και όντως άλλαξαν οι πάντες. Οι αγρότες σταμάτησαν να παράγουν, οι δημόσιοι υπάλληλοι σταμάτησαν να δουλεύουν, οι μαθητές σταμάτησαν να διαβάζουν, οι παπάδες διάβαζαν "Αυριανή" (μα τω Θεώ, το είδα κι αυτό στο χωριό μου, την Κατερίνη Πιερίας), για να μάθουν φαίνεται το αύριο του τόπου, οι λογής-λογής μάγκες άνοιγαν μπαρ και σουβλατζίδικα, όλοι έγιναν μεσίτες και μεσάζοντες, όλοι το έριξαν στην διαμεσολάβηση και στην εκδούλευση, η Αλλαγή έγινε αισθητή και εδριαώθηκε το '90 με τον εκσυγχρονισμό.
Εκεί εκσυγχρονίστηκε και το Σύστημα. Ενδυναμώθηκε, εξευρωπαϊστηκε περαιτέρω, αναδιοργανώθηκε, απέβαλλε κάποιους παλιούς, ελάχιστους κόλακες, για τα μάτια του κόσμου, ώστε ναι μεν να εξακολουθεί να είναι παρθένα, αλλά με ..κώλο (Θου Κύριε κτλ κτλ) γαρύφαλλο!
Οι Παπανδρεϊκοί μέσα σε μια Ωνάσεια Νύχτα με κρεατινίνες και βαλβίδες, έγιναν Σημιτικοί. Το Σύστημα όμως Σύστημα! Ανίκητο. Πασοκοκρατία, τρώμε τα πάντα, δεν κάνουμε διακρίσεις, και ο κόσμος να θεωρεί εαυτόν σοσιαλιστή και αριστερό. Ο κόσμος γύρισε τούμπαλιν, έπεσαν τείχη, γκρεμίστηκαν ιδεολογίες, κατέρρευσαν μύθοι κι εδώ μέχρι και το 2003 μιλούσαμε για αριστερούς/δεξιούς κι ανάβαμε κεράκια στο μνήμα του Ανδρέα (για να μην πω για τους επετειακούς στεφάνους στο Πολυτεχνείο).

Φτάνει όμως με το παρελθόν. Θα μας στοιχειώνει για αιώνες, δε χρειάζεται εγώ να πω παραπάνω.
Ας έρθουμε στο τώρα, καλύτερα στην πρόβλεψη.
Δεν ξέρω, αν σας το είπα: Το Σύστημα είναι ανίκητο, δε παλεύεται ούτε από μέσα ούτε απ'έξω, ούτε από πάνω ούτε από κάτω, ούτε πλαγίως ούτε οριζοντίως. Το μέλλον ήδη φάνηκε. Ζοφερό, μαύρο, με το Πασοκ μπροστάρη.
Αυτό που ζούμε τώρα είναι η εξής κατάσταση: Το Σύστημα παριστάνεται ως ένα αιωνόβιο δέντρο με βαθιές και στέρεες ρίζες. Σκεφτείτε ένα 20χρονο ρεμάλι του '79 με πράσινο σημαιάκι, σήμερα είναι μόλις 52χρονος διευθυντής Πολεοδομίας, που με γνώσεις Γυμνασίου, "κατάφερε" να έχει μισθό τεσσάρων Πανεπιστημιακών, χώρια τα άπειρα φακελάκια. Δηλαδή έχει ακόμα τουλάχιστον 15 χρόνια "παραγωγικής θητείας" στο Δημόσιο συμφέρον (!!). Αυτές όμως οι ρίζες του, που παλιά το όρθωναν και το κρατούσαν αγέρωχο-σαν το βλέμμα του Ανδρέα με το ζιβάγκο-τώρα το εμποδίζουν να προσαρμοστεί στις σύγχρονες συνθήκες. Με απλά λόγια, το δέντρο θέλει να την κοπανήσει από δω, αφού ως γνωστόν όταν βουλιάζει το καράβι, τα πράσινα ποντίκια την κοπανάνε πρώτα. Παρένθεση:
(72.000 καταθέτες σε 42 χώρες έχει ανακαλύψει μέχρι στιγμής η γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων, με καταθέσεις εκτός Ελλάδος που φτάνουν τα 18 δις ευρω από αρχές του έτους και 47 δις από αρχές του 2010. Τι θα τους κάνει;; Πιθανόν τίποτα! Ίσως να τους πάρει ένα τηλέφωνο να τους συγχαρεί, "πώς τα κατάφερες βρε μπαγάσα" κι έτσι, εξάλλου τα 4/5 από αυτούς είναι δηλωμένοι Πασοκ, ακόμα κι αν δεν το γνωρίζουν οι ίδιοι, και το υπόλοιπό 1/5 από τα λοιπά, τα λιμά καλύτερα. Κλείνει η παρένθεση.)
Το δέντρο, ήτοι το Σύστημα copyright PASOK, θέλει να την κοπανήσει, αλλά οι ρίζες του οι βαθιές το εμποδίζουν. Οπότε τι να κάνει;; Πρέπει να τις κόψει!!! Όλα αυτά τα κακόμοιρα συνδικαλάκια, όλα τα κακόμοιρα ψηφοφοράκια, τους αγνούς πατριώτες, τους τίμιους αριστερούς, τους ιδεολόγους του σοσιαλισμού με τη δεξιά τσέπη, πρέπει δυστυχώς και με πόνο ψυχής να τους θυσιάσει στο βωμό της Τρόϊκας. Και αυτοί οι άνθρωποι, αναγνωρίζοντας τόσο τον Υπέρλαμπρο Πατριωτισμό του Γιωργάκη, αλλά κυρίως αναγνωρίζοντας το ανίκητο του Συστήματος, του οποίου άλλοτε ήτανε οι στυλοβάτες, πείθονται και κάθονται και την τρώνε. Έτσι απλά!! Δηλαδή όχι τελείως απλά, θα χρειαστεί λίγη αυτοφυής κάνναβη και αρκετή δόση τούρκικων σήριαλ.
Η πρόβλεψή μου δηλαδή είναι ότι το Σύστημα, μερικώς λαβωμένο από τις αιμορραγούσες ρίζες του, αλλά με αιμοστατική σκόνη εκ Βρυξελλών, θα πορευτεί όπως πάντα ανίκητο. Εδώ, εκεί, ποιος ξέρει; Το σίγουρο είναι ένα (όΧΙ, ΌΧΙ, δε θα ξαναπώ ότι το Σύστημα είναι ανίκητο, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ δηλαδή!)

Η σιγουριά της ίδιας κι απαράλλαχτης νοοτροπίας. Όπως το γνωστό κλισέ με τους ξιπασμένους νεόπλουτους του Τιτανικού, που συνέχιζαν το φαγοπότι, ενώ βούλιαζαν, έτσι και με μας τους πλήρως αποτυχημένους ως Ιδέα, ως Συμπεριφορά, ως Αξία, ως Κοινωνία, ως Προσφορά, όσο θαβόμαστε στην κινούμενη-ομολογουμένως-άμμο των αγορών και όσο παλινδρομούμε μεταξύ αρχοντοχωριατισμού και νεολληνικής κακομοιριάς και μεμψιμοιρίας, τόσο δείχνουμε να το διασκεδάζουμε, τόσο συνεχίζουμε να κλέβουμε το κράτος (θαρρείς και είναι κάτι άλλο, από εμάς), τόσο αναπαράγουμε νοοτροπίες οπισθοδρομικές και απαρχαιωμένες, του γλειψίματος ή της ρουφιανιάς, του στρουθοκαμηλισμού και της μαλαγανιάς.
Γιατί, ρωτάτε;;;;
Μα γιατί ένα Σύστημα ξέρει ένα και μόνο δρόμο. Μπορεί να λοξοδρομεί, να αλλάζει λίγο κλίση, ποτέ κατεύθυνση.
Ακόμα κι αν οδηγεί στο γκρεμό

Αντίο αδέρφια, πλούσια και μη, Πασόκοι και μη, τα λέμε στην Κόλαση.........Τουλάχιστον θα σκέφτηκε κανείς να την έχει βάψει πράσινη;;;;;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Υ.Σ. Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις μπορεί και να είναι και συμπτωματική, δεν παίρνω κι όρκο. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε για τα φακελάκια που άρπαξαν, για τις βίλες που έχτισαν, για τα Ταμεία που φαλίρισαν, για τα Χρηματιστήρια που καταποντίστηκαν. Εξάλλου εμείς δε λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Εμείς απλά είπαμε τη μαγική λέξη, το συγχωροχάρτι, τη θαυματουργή εικόνα του 15αύγουστου, τον κώδικα Ντα Βίντσι, είπαμε απλά : ΠΑΣΟΚ. Σσσσσσσ, μη το φωνάζουμε όμως πολύ, διότι ο Υπουργός είπε θα καταργήσει την ανωνυμία των μπλόγκερς και πρέπει να κόψουμε και τη διαδικτυακή κριτική. Στο εξής θα έχουν μικρόφωνο μόνο οι γνωρίζοντες (και οι επώνυμοι)

Δεν υπάρχουν σχόλια: