ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Έτοιμοι για το μεγάλο βήμα....

Ζούμε μέρες επερχόμενων θριάμβων. Αναμένουμε πανηγυρικές εξελίξεις.
Εν μέσω προεκλογικών ασκοπολογιών και Βρυξελλικών λοξοματιών,
εμείς είμαστε έτοιμοι πραγματικά για το μεγάλο βήμα.
Είναι η σειρά μας,
είναι τώρα η ώρα ...............................
να εκλεξουμε το δικό μας, τον κατάδικό μας, τον Έναν,
τον Ανυπέρβλητο, τον Ιδιοφυή, τον Ανεπανάληπτο,
το ........ΓΙΩΡΓΑΚΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!!!!!! Yeahhhhhhhhhh!!!!!!!!!
Το δικό μας Έλληνα (;;) Μπους!!!
Τον Εξυπνότερο Έλληνα (;;;) που πέρασε ποτέ απ'το πρωθυπουργικό γραφείο, εκλεγμένος βεβαίως-βεβαίως.
Τον κύριο "Πού είναι τα λεφτά;;;", "Ποιος πήρε τα λεφτά;;;;", "Πού πήγαν τα λεφτά;;"

Ψάξτε βιβλία, ψάξτε εγκυκλοπαίδειες, ανατρέξτε σε Ιστορίες, κομματικές, στρατευμένες, οτιδήποτε θέλετε. Εάν βρείτε χειρότερο υποψήφιο πρωθυπουργό από αυτόν, να πω εν τάξει. Είχαμε πιάσει πάτο και παλιά.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με τον πιο ανεγκέφαλο άνθρωπο, που μπόρεσε να αναρριχηθεί τόσο ψηλά. Είναι η πλήρης απόδειξη της παντοδυναμίας της ηλιθιότητας. "ο βλάκας είναι ανίκητος".
Άνθρωπος, που μπλέχτηκε στις αλυσίδες του ποδηλάτου του και σαβουρντίστηκε, πλήρως γελιοποιούμενος,
που όταν ρωτήθηκε "γιατί δέχτηκες το δακτυλίδι της διαδοχής στην κομματική ηγεσία" απάντησε "γιατί δεν ήξερα",
πολιτικό πρόσωπο με τις αφελέστερες ατάκες και τα γελειωδέστερα σαρδάμ,
περίπτωση οικογενειοκρατίας, σαν και αυτές των εγκεφαλικά ανάπηρων βασιλικών γόνων, που με IQ <35 ανέβαιναν στους θρόνους, για να τους διαχειρίζονται οι "πονηροί" Πάπες, Παπάδες, Καρδινάλιοι, Συμβουλάτορες και κάθε φύσης αυλοκόλακες.

Μου 'λεγε κάποιος: "Πάρε 100 Γερμανούς και πες τους : Διαλέξτε τον πιο έξυπνο ανάμεσά σας, ώστε να σας εκπροσωπήσει και να έχω να μιλώ μαζί του. Σε 10-15' θα το έχουν καταφέρει. Πάρε 50 Έλληνες, κάνε το ίδιο. Θα περιμένεις καμμιά 20αριά μέρες, να σταματήσουν οι καυγάδες και οι διαφωνίες, θα επιμένουν όλοι ότι αυτοί είναι οι πιο έξυπνοι, αλλά στο τέλος θα βγάλουν τον πιο ηλίθιο, για να μπορούν να το χειριστούν οι "έξυπνοι" από τα παρασκήνια."
Μέχρι τώρα, αυτό κρυβόταν πολύ καλά, τουλάχιστον σε πρωθυπουργικό ή αρχηγικό επίπεδο. Πιθανότατα η σοβαροφάνεια, η προστασία από τους γύρω μηχανισμούς, η μειωμένη επαφή με τη φθορά του κόσμου άφηνε σχετικά στο απυρόβλητο τις αδυναμίες αυτών των αντρών.
Τα τωρινά χρόνια, με αυτήν την υπερέκθεση, την υπερπληροφόρηση και την υπερβολή, ίσως είναι πιο εύκολο να αποκαλύπτεται ο Βασιλιάς ότι είναι όχι απλώς γυμνός, αλλά και βλάκας.

Όταν οι Αμερικανοί έβγαζαν για δεύτερη φορά Πρόεδρο τον Μπους, κυκλοφορούσαν στο Διαδίκτυο άνθρωποι με πινακίδες "I am Sorry". Ότι έφταιγαν και αυτοί για το κατάντημα της Δημοκρατίας. Βέβαια, εκ των υστέρων, αντιληφθήκαμε όλοι τι ωραία επιλογή για τους παρασκηνιακούς......όλων των φυλών, ήταν αυτή η γραφική φιγούρα, που πνιγόταν με το κουλουράκι του.

Εμείς δηλαδή άμα βγάλουμε το Γιωργάκη, τι θα πρέπει να κάνουμε;;;
Δεν το χωράει ο νους μου, ότι μπορούμε να πέσουμε τόσο χαμηλά....
Να δεχτώ ότι την πατήσαμε ωσάν μ...ες και βγάλαμε τον Κωστάκη δις, γιατί μας ξεγέλασε ότι ήταν σοβαρός. Σου λέει λαϊκός είναι, χοντρός είναι, σουβλάκια τρώει, μας μοιάζει. Δε λέει και πολλές αρλούμπες, είναι και Καραμανλής, ε ας πάει το παλιοψηφάμπελο. Μετά καταλάβαμε τι σκερβελοπαρέα κρυβόταν από πίσω. Είναι μια διαφήμιση σε Δανέζικο κανάλι (δεν τη βρήκα στο YouTube), που κάνει ωτοστόπ ένας κουστουμάτος, σταματάει ένας ψιλοαφελής με το αμάξι του και σκαν από πίσω του κουστουμάτου κάτι ψωμολύσσες, κάτι σαβουρόφατσες, που ο άνθρωπος πάτησε γκάζι κι εξαφανίστηκε. "Σκέψου τι υπάρχει από πίσω πριν αποφασίσεις" έλεγε η διαφήμιση. Εμείς (όπως και η τωρινή καμπάνια της ΝΔ) στηριχθήκαμε στον κουστουμάτο, αγνοώντας την ξεφτίλα την παρέα του και την πατήσαμε (δις). Δεν μας πονήρεψε ούτε εκείνη η φοβερή τούμπα που έφαγε στο γηπεδάκι 5Χ5.

Εδώ όσο και να υποννοείς ότι πίσω από το Γιωργάκη υπάρχουν οι διάνοιες της Ελλάδας, τα μεγάλα μυαλά που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο, οι τεράστιες φυσιογνωμίες που θα πείσουν 10 εκατομμύρια να αλλάξουν νοοτροπία και να πάμε τη χώρα ένα βήμα παραπέρα, τα ΞΕΧΝΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ με το που θα ανοίξει το στόμα του. Γιατί όλοι αυτοί οι εγκέφαλοι να δεχτούν να είναι οι υπάλληλοι, οι βοηθοί του μέγιστου ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ;; Γιατί να ανεβάσουν στο απόλυτο αξίωμα τον απόλυτο τίποτα;; Απ'τα λίγα που γνωρίζω και ο ένας αδερφός, ο καθηγητής, και ο άλλος, ο συγγραφέας, είναι έξυπνοι και προσγειωμένοι άνθρωποι, μες στην καλοπερασάρα τους. Είναι τυχαίο που επιλέχθηκε ο βλακωδέστερος για πρωθυπουργός;; Επειδή είναι μεγαλύτερος;; Σιγά! Μπας και τράβηξαν κλήρο;; Τόσο άτυχοι πια!!!

Πιστεύω ότι ο πάτος που θα πιάσουμε εκλέγοντας το Γιωργάκη (Προσοχή μιλώ για το Γιωργάκη και όχι για το ΠΑΣΟΚ, εκτός κι αν κάποιος ακόμα πιο ηλίθιος πιστεύει ότι ο Γιωργάκης ΕΙΝΑΙ το ΠΑΣΟΚ), ο πάτος λέω αυτός είναι τεχνητός. Μας τον τοποθέτησαν, μας τον επέβαλλαν.
Εμείς απλώς ξεχαστήκαμε στο καφενείο, κι όταν γυρίσαμε σπίτι, βρήκαμε έναν να σκουπίζει την εξώπορτα. Όταν αναρωτηθήκαμε γιατί σκουπίζει με τσάπα, μας είπαν ότι είναι λίγο λωλός, ότι χρειάζεται επανένταξη στο κοινωνικό σύνολο και ότι τέλος πάντων ήρθε με διορισμό.
Κι όταν ρωτήσαμε ποιος το διόρισε αυτόν τον μπούφο, δε μας μίλησαν.
Μας έδειξαν μόνο την Αστερόεσσα..........

Για να τελειώνω, εννοείται ότι το πρόβλημα φυσικά δεν είναι ο Γιωργάκης. Το ανθρωπάκι δε φταίει. Του είπαν "κάτσε εδώ και περίμενε" κι έκατσε. Τι να κάνει; Να φύγει; Πήρε μια καρέκλα και περιμένει τη σειρά του.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ που του είπαν "κάτσε", ποια είναι;; Ποιος κρύβεται πίσω απ΄τη μαριονέτα Γιώργος Παπανδρέου, ποιος κουνάει τα σκοινιά, ποιοι γράφουν τα λόγια, το σενάριο, ποιοι τον ντύνουν (μόνος του αποκλείεται), ποιοι του υπογράφουν τις ιδέες;;;;;

Θα φανεί σε λίγο καιρό. Καθείστε κι εσείς, να καθήσω κι εγώ, να δούμε τι θα παίξει.
"Ο κουτοΘόδωρος" και "οι άνθρωποι του Προέδρου"
ή όπως λέει και η παροιμία "ο ηλίθιος έμεινε πολύ πίσω κι ο τρελός τρέχει πολύ μπροστά"


Υ.Σ. Τι θέλω κι ασχολούμαι με πολιτικά; Αφού δε με πάνε! Ξέρω τι φταίει. Αυτός ο "πανέξυπνος" συνάδελφός μου που ενώ το "φύτεψε" στο Δημόσιο η ΝΔ, αυτός κατεβαίνει με το ΛΑ.Ο.Σ, ένα μήνα μετά το διορισμό του, βρίζοντας τους πάντες απ'το (πρώην) κόμμα του.
Είπαμε πρέπει να τιμωρούνται δια ροπάλου όλες οι πολιτικές (και οι απολιτικές!) συζητήσεις στο χώρο εργασίας.
Μόνο στα ανώνυμα blogs...................
Κρύψου, οπλίσου και βρίσε
Αυτή είναι υπεύθυνη πολιτική στάση.

Από "ανεύθυνο και θρασύδειλο" Εν οίδα
Τέλος
(17 μέρες πριν τις-πρώτες-Εκλογές)

2 σχόλια:

Yannis είπε...

εχω να πω πως πριν 10 χρόνια ένας Ρουμάνος που ποτε δεν ειχε ερθε ιστην Ελλαδα, συμφοιτητης μου, μου ειπε το εξης: "Ξερεις οτι συμπαθουμε περισσοτερο τους Ελληνες σε σχεση με τους Τουρκους και μας δενει και η θρησκεια εκτος των αλλων, αλλα εμεις οι Ρουμανοι λεμε πως οι Ελληνες σαν λαος εχετε 80% εξυπνους ανθρωπους και οι τουρκοι 1% αλλα το περιεργο ειναι πως οι τουρκοι κυβερνουνται απο αυτο το 1% ενω εσεις απο το 20% των ηλιθιων". τι να απαντησω; ετσι ειναι δυστυχως.
επισης συμφωνω πως ενας ανθρωπος ανικανος θα γινει πρωθυπουργος και αυτο ειναι καταντια και δεν ειναι μονο που λες ρε συ αυτος δε σκεφτηκε να σταματησει το ποδηλατο και εκανε την βλακεια να προσπαθησει να βαλει την αλυσιδα εν κινηση, πως θα κυβερνησει; ριναι και καποια αλλα που δε μπορω να ξεχασω. Οτσαλαν, Ιμια, δεκαετια του 80 με τα δανεια που ακομα πληρωνω ΕΓΩ και ΕΣΥ. αλλα ρε φιλε απο την αλλη τουλαχιστον ο δικος μας ΜπουςΓιωργακης δεν ειναι πλανηταρχης!
Υστερογραφο:δε λεω αλλα γιατι μετα δε προκειται να γινει η επανασυνδεση που περιμενω . . .

enoida είπε...

Σ'ευχαριστώ για την υποστήριξη στο πολιτικό σχόλιο.
Υ.Σ. Στην ομάδα πάντως δεν έρχομαι!!!!