ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Ευρωπαϊκά ...30' χωρίς αυτοκίνητο! (να'το το έμφραγμα!!)


Πέρασε και η μέρα χωρίς αυτοκίνητο. Μέρα;; Ώρες.. Μάλλον λίγα λεπτά.

Όλο κι όλο που κατάφερε ο Δήμος Θεσσαλονίκης ήταν να εξασφαλίσει για 30 ψωρολεπτά της ώρας ανοικτές τις οδούς Λ.Νίκης και Τσιμισκή. Αυτό ήταν! Όλες οι φανφάρες περί ευρωπαϊκής μέρας χωρίς αυτοκίνητο και προσπαθειών για αναβάθμιση της πόλης αναλώθηκαν σε ένα μισάωρο αγχωτικό, σε μια καρικατούρα γιορτής, που κανέναν δεν έπεισε, περισσότερους εξόργισε (λόγω μποτιλιαρίσματος) και όλους τους υπόλοιπους τους άφησε παγερά αδιάφορους. Και μάλιστα βαυκαλίζονται ότι γιορτάζουν αυτήν τη μέρα πάνω από 10 χρόνια. Δούλεμα κανονικό δηλαδή!

Τώρα εγώ γιατί συμμετείχα; Πες με ρομαντικό, πες με οικολόγο, πες ότι ήθελα να ποδηλατήσουν τα παιδιά στην άδεια Τσιμισκή, να δουν πως θα ήταν αν, αν.....
Τι το΄θελα; Είδαμε το Χριστό φαντάρο!!!!!
Η εκδήλωση ξεκινούσε στις 18:00 στην Πλατεία Αριστοτέλους, θα έκλειναν τη Νίκης απ'τις 17:30, όπως κάθε χρόνο, θα βγαίναμε μια τσάρκα για καμμιά ώρα, θα κάναμε έναν κύκλο και θα ξαναγυρίζαμε στην Αριστοτέλους. Απλά πράγματα! 'Ελα μου ντε!!!
Καταρχήν καθυστέρησαν μέχρι να αδειάσουν τους δρόμους απ'τα αυτοκίνητα.
Αργήσαμε να ξεκινήσουμε, υπομένοντας έναν "αστείο" από κάποιο τοπικό κανάλι, που μας απασχολούσε. Όταν ξεκινήσαμε είμασταν καλά. Μικρή διαδρομή, εν τάξει. Κάποια στιγμή όμως, είχαμε μείνει προς το τέλος και πλησιάζαμε στην Αγίας Σοφίας. Οι τροχονόμοι στα φανάρια, που συγκρατούσαν τις ορδές των αυτοκινήτων ήταν χαλαροί, άνετοι, μας χαιρετούσαν. "Γειά σου μεγάλε" είπε ένας στο αγορόπομ' κι εκείνος με ρώτησε "Αφού δε με ξέρει γιατί με χαιρετάει;;". Αρχικά δηλαδή αισθανθήκαμε σχετικά ασφαλείς. Οπότε ξαφνικά, βλέπω να έρχονται καταπάνω μας αυτοκίνητα, μηχανάκια, φορτηγά!!!!!!! Είχαν αφήσει την κυκλοφορία οι ΜΜΜΜΜΜΜΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΚΚΚΚΚΚΚΚΚΕΕΕΕΕΕΕΣΣΣΣΣΣ, τελείως απροειδοποίητα, ενώ εμείς ακόμα ποδηλατούσαμε ανέμελοι. ΤΑ ΕΙΔΑ ΟΛΑΑΑΑΑ!!!!!!
Μου ΄ρθε ντουβρουτζάς. Σε μιλάω, μ'έφυγε η γη απ'τα πόδια. Μπαίνω μπρος απ'τα παιδιά, τους φωνάζω να πάνε δεξιά και να ακινητοποιηθούν στο πεζοδρόμιο, αρχίζω να ουρλιάζω στους μπάτσους, στα αμάξια, σε κάτι ανθρώπους του Δήμου, πως δεν έπαθα εγκεφαλικό. Τέλος πάντων, σχετικά γρήγορα αντέδρασαν ένας τροχονόμος κι ένας άλλος της διοργάνωσης (καλή τους ώρα) και είμαστε ακόμα στον απάνω κόσμο.
Και η πλάκα είναι πως κανείς δεν κατάλαβε τίποτα. Σου λέει no harm done. Σε ποιόν να κάνεις παράπονα, ποιόν να μηνύσεις; Αν γινόταν όμως κάτι (κούφια η ώρα), .........Άντε μη συνεχίσω.
ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΑΣ ΓΟΥΡΖΟΥΛΟΣΠΑΧΤΑ, ΑΦΟΡΕΣΜΕΝΟΙ ΝΑ 'ΣΤΕ, ΚΑΚΟ ΨΟΦΟ ΝΑ ΄ΧΕΤΕ, ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΓΡΙΠΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΦΡΥΔΙΑ........
Αφού δεν έχεις τις υποδομές (να κλείσεις βασικές οδικές αρτηρίες, να κάνεις τέτοιες εκδηλώσεις), αφού δεν υπάρχει η Παιδεία στον κόσμο, ΤΙ ΤΑ ΘΕΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ;;;;;;;;Γιατί μας βάζεις σε τέτοια δοκιμασία;; Τι τη θέλεις την οικολογία και τα περιβάλλοντα και τα τραμ και τα μετρό;;; Ποιά ποδήλατα και ποιούς ποδηλατόδρομους;;;
Σ'όλη την Ευρώπη, νέοι, γέροι και παιδιά κυκλοφορούν άφοβα, με κανόνες, με κώδικες, με φανάρια, με ΣΕΒΑΣΜΟ, με τάξη και ασφάλεια.
Στη Θεσσαλονίκη του 2009 όμως το να κάνεις ποδήλατο είναι extreme sport.
(Γι'αυτό σας λέω ρε. Ψηφίστε Γιωργάκη να γίνουμε Κίνα, να πήξουμε στα ποδήλατα, να θάψουμε τα Cayenne και τα Mercedes.)
Ψώνιο Έλληνα, ψώνιο Σαλονικιέ, ψώνιο Παπαγεωργόπουλε, ψώνιο Γιωργάκη, ψώνιο Μήτσο, ψώνιο Τάκη, ψώνια όλοι μας. ".....Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο, αν ξυπνήσεις μονομιάς, θα'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς....."
Αυτά για την Ευρώπη και τον πολιτισμό, που ουδεμία σχέση έχουν με τους "παρεπιδημούντες την Ελλάδα Βαρβάρους". Βρε ΟΥΣΤ!!! ΜΑΥΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: