ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Premiere Version



Premiere version from Michael Vassiliadis on Vimeo.


Για όσους ενδιαφέρονται ή νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα για τον Καββαδία, απλά να υπενθυμίσω
ότι το πρώτο τραγούδι, που ακούγεται είναι ο "Θρύλος", ανέκδοτο ποίημα, που είδε πρώτο το φως της δημοσιότητας στο περιοδικό "Λέξη", κάποιο έτος του '80. Εκεί το βρήκε ο Χάρης, το μελοποίησε, και το συμπλήρωσε στην ήδη έτοιμη από χρόνια δουλειά του. Ελπίζω να μην τον πειράξει που το έβγαλα χωρίς την άδειά του στο διαδίκτυο, αν πάλι τον πειράξει, το αποσύρω και το κρατάω "δια προσωπικήν απόλαυση".
Εσείς πάντως όσο προλάβετε, χαρείτε το! Είναι εξαίρετο, ο Λέκκας ταιριαστός, αν και ολίγον "διεκπεραιωτικός", για όσους αντιλαμβάνονται τι σημαίνει. Το σημείο που παίζει η τρομπέτα double-time, μοιάζει αυτοσχεδιαστικό. Δεν είναι όμως. Είναι γραμμένο νότα-νότα, ηχογραφήθηκε στο μισό χρόνο, αργά και μετά "έτρεξε" ώστε να φανεί στο διπλάσιο, τζαζίστικο κόλπο, αλλά τουλάχιστον είχαν τα κότσια οι μουσικοί να παραδεχτούν ότι "δεν μπορούν να το καταφέρουν αλλιώς"....
Όταν το παίζαμε, λέγαμε κοροϊδεύοντας
"Τούτο το Θρύλο παρακάτω που θα πω, μου το διηγήθηκε μια μέρα ο Νίκος Γκάλης (αντί του Σύλβιο Γκάλι)" και γελούσαμε....χαχαχαχαχα, τι χαζά παιδιά είμασταν τότε στα βάθη του '90, κοτζαμάν μαντράχαλοι.

Ο Γκεβάρα κυκλοφόρησε αλλά σε δίσκο του Λέκκα, νομίζω στο "Όρθιοι", εκεί εκτελεί--κυριολεκτικά όμως--και το "αν δεν είσαι τυχαίος".
Το τελευταίο είναι το ορχηστρικό της Fata Morgana.


Το site το έχω ξαναδώσει και παλιότερα, μπείτε.....δε θα χάσετε..... Le Grande Ours
Γίνονται και παραγγελίες, νομίζω

Δεν υπάρχουν σχόλια: