ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Διάφορα που μπορεί να κάνουν διαφορά.....

Εδώ ο κόσμος καίγεται....
Φράση για όλες τις εποχές, για όλες τις καταστάσεις, για όλες τις κρίσεις, για τα πάντα!
Ταιριάζει γάντι όποτε εσύ τα βλέπεις μαύρα, ενώ οι άλλοι ασπρόμαυρα (μπάλλα ποδοσφαίρου!). Όταν εσύ νομίζεις ότι σε φτύνουν και οι άλλοι λένε "Όχι μωρέ ποτίζει ο γείτονας τη Τζάγκουαρ".
Όλα σκατά, που λέει κι ο Πανούσης!
Η Σουηδία, ποιά η Σουηδία, βυθίζεται σε χάος, ανεργία, απολύσεις στη SAAB και στη VOLVO και επεισόδια με πρόφαση έναν αγώνα τένις. Θα μου πεις και καλά που πήγαινε η οικονομία της, πάλι 3.6% ποσοστό αυτοκτονιών είχαν. Σκέψου τώρα!
Το Σουδάν είναι η πρώτη χώρα με πρόεδρο εν ενεργεία, ο οποίος καταδικάστηκε (και καταζητείται;) απ'τη Διεθνή Κοινότητα. Κάτσε (αν έχεις διάθεση) να δεις Τώρα τι έχει να γίνει στο Νταρφούρ.
Υπάρχουν, λένε, καινούριες παρακρατικές-παρααστυνομικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται προσφάτως στη χώρα μας. Όχι για μένα, για το φουκαριάρη τον ακροδεξιό, που τον πιέζουν οι τρομοκράτες και οι Σέχτες.
Το TVXS λέει για τρελά επεισόδια βίας, μες στο κέντρο της Αθήνας, μέρα μεσημέρι, με περαστικούς από γύρω, μεταξύ (λαθρο;)μεταναστών και τοξικομανών. Και που 'σαι ακόμα! Ακόμα δεν είδαμε να κλέβει ο ένας τη σακούλα του supermarket του άλλου. Ή τους κουστουμάτους να παίρνουν τα αποφάγια απ'τους κάδους. Έχει δρόμο....
Ο "αληθινός" IRA ξαναχτύπησε στη Β.Ιρλανδία, η ΕΤΑ δεν εξαρθρώθηκε κι ο Σάββας Ξηρός μίλησε και είπε (ψιλονηφάλια νομίζω) ότι θα συνεχιστούν οι επιθέσεις, αλλά από διαφορετικές ομάδες με διαφορετικά κίνητρα ή αντικίνητρα. Τρέμετε εφοπλιστάδες...
Μιά που μίλησα για τα κεφάλαια, γιατί με τρομάζει παρα μα πάρα πολύ ο Βγενόπουλος;;;;
Μαζεύει πολύ δύναμη ή μου φαίνεται; Τα αραβικά κεφάλαια είναι ή κάποια Κινέζικη προέλαση, που βρήκε την πίσω πόρτα (της Ευρώπης) ανοικτή;; Αφού έπιασε τράπεζες, τρόφιμα, υγεία, ομάδες κι αθλητισμό, θάλασσα κι αέρα, τι μένει;; Τα ΜΜΕ, το Κόμμα και η Προεδρία !!!
Γεια σου Νεο-Μπερλουσκόνι!!
Απ΄την άλλη, Μέρα της Γυναίκας, λέει και Κυριακή της Ορθοδοξίας. Άσε ρε μεγάλε, τα'παμε, 'δω ο κόσμος καίγεται. Το ποσοστό των κακοποιημένων παιδιών είναι περίπου 2%, ενώ δέρνουμε περίπου το 66% των παιδιών μας. Με τέτοια νεύρα, που να ξεσπάσεις! Στον αδύναμο κρίκο και λίαν συντόμως στον πιο "ανύπαρκτο" κρίκο, ..μώ την υπογεννητικότητά μου μέσα! Παπάδες, βγάλτε τα βαγγέλια και αρχίστε τσιφτετέλια. Ο Εφραίμ στέλνει υπομνήματα, η Βιστωνίς ξανάγινε, μαθαίνω, οικοπεδολίμνη και μεις το Λάκη μας (κατά το χαβά μας).
Άκουσα βέβαια κι ένα καλό. Στην Ελλάδα όλοι γκρινιάζουν για όλους και για όλα, που θα'πρεπε να τη λέγαν Γκρινιάδα. ΧαΧα κρυάδες! Πως να μη γκρινιάζεις όταν όλοι μιλάνε για τα τρόφιμα και για τα βιολογικά και για το πως να αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες και για ανακύκλωση και κομποστοποίηση και για να πας να δεις τη Detrop ή τη Biologica, το εισητήριο ήταν 20 euro!!! Άκουσον! Θαρρείς θα πας για ποτό στο μπαράκι! Επαναλαμβάνω μιλάμε για έκθεση ειδών τροφίμων και ουχί για το ΌΠα-Όπα.
Η "Καθημερινή" αναρωτιέται : "Υπάρχουν κυκλώματα διαφθοράς στα νοσοκομεία;;" και απαντώ ευθύς: "Χέζουν οι αρκούδες στο δάσος;;;". Η καταλήστευση των ταμείων από προμηθευτές, που υπερκοστολογούν, από διοικητικούς που συνυπογράφουν, από γιατρούς που καταχρώνται της εμπιστοσύνης των όχι και τόσο αθώων ασθενών/συγγενών και γενικά "ήτανε στραβό το κλήμα, το 'φαγε κι ο (Αβραμο)γάϊδαρος". Παρακαλάτε μην τυχόν μπείτε σε καμιά ΜΕΘ (κούφια η ώρα) και σας βρει καμμιά Klebsiella. Όχι δεν είναι Ιταλίδα γκόμενα-νοσηλεύτρια, κωλομικρόβιο είναι που θα μας φάει όλους, σαν την ταινία του H.G.Wells "Ο Πόλεμος των Κόσμων".
Ο Πόλεμος των Κόσμων... Ποιών Κόσμων;; Πόσοι Κόσμοι χρειάζονται να πολεμήσουν για να μας ξεκάνουν όλους;; Παλιά έφταναν δύο. Αμερική-ΕΣΣΔ. Τώρα με τους "καινούριους" (Ινδία, Κορέα, Κίνα, Πακιστάν, Βενεζουέλα και βάλε), που να βρεις άκρη; Το σίγουρο είναι ότι ακόμα δεν είδαμε την αντίδραση του μεγαλύτερου Κόσμου, του Κόσμου της Φτώχειας. Κι όχι της νυν και αεί φτώχειας (Αφρική-Λατ. Αμερική), αλλά της νεο-φτώχειας, της "καθωσπρέπει", της "πολιτισμένης" φτώχειας, αυτής με τα απλήρωτα κινητά, με τα κατασχεμένα σπίτια κι αυτοκίνητα, με τη γραβάτα και τα 5 ευρώ στην τσέπη, με τα "διακοποδάνεια", τα "εορτοδάνεια" και τις πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες θα τους αποκεφαλίζουν στην πλατεία για παραδειγματισμό. Πάρε Κόσμε.....
Να κλείσω γιατί νύσταξα. Μπας και δούμε κανα αισιόδοξο όνειρο...άσπρο....
Εν οίδα (όχι ένας απ'τους μεγάλους έλληνες)
Υ.Σ. Την ώρα που τελείωνα το κείμενο, ακουγόταν απ'τον υπολογιστή οι στίχοι του Γκάτσου
"Δεν έχω άγιο για να προσκυνώ, ούτε καντήλι σ'άδειο ουρανό" σε μουσική Ξαρχάκου ("Ρεμπέτικο" του Κ.Φέρρη). Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: