ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣΠαρασκευή, 30 Μαΐου 2008

W.A. Mozart K448Η φιλολογία στο Διαδίκτυο για τη συγκεκριμένη σονάτα υπάρχει από το 2006, οπότε και ανακοινώθηκε μια εργασία σε νευρολογικό ιατρικό περιοδικό (Λεπτομέρειες υπάρχουν, αν ενδιαφέρουν κάποιον). Αναφέρεται λοιπόν ότι ακρόαση του κομματιού καθημερινώς από επιληπτικούς ασθενείς μείωνε κατά 60% τις κρίσεις τους σε σύγκριση με μια άλλη ομάδα ασθενών, ίδιας αγωγής, αλλά χωρίς να ακούνε Mozart. Στα διάφορα fora λέγονται διάφορα για τη βελτίωση στα τεστ νοημοσύνης, στην καρδιακή λειτουργία, στην αρθρίτιδα, κ.ά. Οι ειδικοί λένε ότι η ουσία βρίσκεται στην ταχεία εναλλαγή των ακουστικών συχνοτήτων, που λειτουργεί ως διεγερτικό κάποιων νευρωνικών κυκλωμάτων κυρίως στο μετωπιαίο και λιγότερο στο βρεγματικό λοβό. Οι μουσικολόγοι λένε ότι είναι ένα από τα πιο ώριμα έργα του καλλιτέχνη, γραμμένο με πολλή σύνεση και επεξεργασία, σπάνιο για το χαρακτήρα του.
Δεν Ξέρω (Ουδέν οίδα για) τι να πιστέψω, αλλά αφήνω να βγάλετε μόνοι συμπέρασμα.

(Ολόκληρη η σονάτα για 2 πιάνα σε D+ διαρκεί 23΄36΄΄. Μπορείτε να την ακούσετε στη διεύθυνση http://www.goear.com/listen.php?v=c1286fe

Eδώ δανείζομαι από το YouTube μόνο το πρώτο τμήμα, εκτέλεση 2008. Κάτι είναι κι αυτό, μην πάθετε και τίποτις απ'την υπερδοσολογία!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

This Day in History