ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Ένα σχέδιο ολοκληρώνεται....

Μάλλον οι δύο τελευταίοι αιώνες που πέρασαν ξεχάστηκαν τελείως.

Από την προσπάθεια του διαμελισμού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας "κατά τα συμφέροντα" των άλλων αυτοκρατοριών, περάσαμε στις απελευθερώσεις διαφόρων εθνών, σχηματισμούς νέων κρατών (π.χ.Τουρκία) και προφανώς δημιουργία προτεκτοράτων με ψευδοσυνειδήσεις.


Στο βάθος πάντα υπήρχε ένα σχέδιο, που θα εξυπηρετούσε την εκάστοτε πλανηταρχική ομάδα.


Η ιστορία πάντα γραφόταν από τους νικητές-γι'αυτό και δεν έχουμε όλα τα δεδομένα που αποκρύφτηκαν. Παρ' όλα αυτά δεν απαγορεύεται σε κανέναν να τη διαβάζει, έστω αυτήν την ακρωτηριασμένη ιστορία και να την ερμηνεύει με τη δική του κοινή, απλή, ανθρώπινη λογική. Οι λαοί που συνειδητά μένουν στην αμάθεια, στον αναλφαβητισμό, στην άγνοια είναι ο πιο εύκολος στόχος για χειραγώγηση. Αν και βαθειά στο ένστικτό του, ο καθένας μπορεί να ζει φυσιολογικότατα την καθημερινότητα του με τον "αντίπαλό" του (το θρησκευτικό, το φυλετικό, τον εθνικό κτλ), είναι το εύκολο φύτεμα του μίσους στον αμόρφωτο που του αλλάζει όλη την πορεία. Εκεί, σ'αυτόν τον απαίδευτο, ανιστόρητο, εξαρτημένο, κακομοίρη άνθρωπο βρίσκει το καλύτερο έδαφος η προπαγάνδα.

Τα Βαλκάνια ήταν πάντα ένα πεδίο καλής εφαρμογής της πολωτικής προπαγάνδας του "διαίρει και βασίλευε". Άλλοι θα σφαχτούν, άλλοι θα μείνουν με καθαρά χέρια. Στέλνω εγώ τα όπλα μου 1000 χιλ μακριά, αλληλοσκοτώνονται τα κορόϊδα. Παλιά ήταν οι χαλασμένες ιταλικές καραμπίνες, με τις οποίες πολέμησαν οι Έλληνες φαντάροι στη Μικρά Ασία, πρόσφατα είναι τα καλάσνικοφ των ουτσεκάδων και το απεμπλουτισμένο ουράνιο-που εξαιτίας του θα πάθω καρκίνο στα 35. Σκουπιδαριό-Η βαλκανική Χερσόνησος.

Ο πρόσφατος αιώνας ξεκίνησε με τον Σερραίο οπλαρχηγό, που μιλούσε σλάβικα, αλλά σκοτωνόταν με το Βούλγαρο κομιτατζή για το δικαίωμά του στην Ελληνική συνείδηση-όπως την αντιλαμβανόταν-εν μέσω Οθωμανών αφεντικών. Προχώρησε με αχταρμά συμμαχιών-λυκοφιλιών-εχθροπραξιών, γνωστό και ως Βαλκανικοί Πόλεμοι. Έληξαν όπως έληξαν με επιδιαιτησίες και συμφωνίες πάντα των Μεγάλων Δυνάμεων, φούντωσε και ο Α' Παγκόσμιος, ήρθε κι έδεσε. Βασιλείες, λαϊκές δημοκρατίες, εθνικιστικά συμφέροντα, εναλλαγές στην εξουσία ανθρώπων που δε συμπόνεσαν ποτέ κανένα, πόσο μάλλον το γείτονα. Αυτά σε όλες τις χώρες της περιοχής. Δεξιά, αριστερά, βόρεια, νότια. Και το μίσος καλά ριζώνεται.

Προσφυγιές, θανατικά, γενικοί ξεσηκωμοί μεσοπολεμικά και ξανά μανά Β' Παγκόσμιος. Κάτι αρχίζει να έρχεται στη συλλογική μνήμη. Κάποιος θα θυμάται τη Γιουγκοσλαβία του Τίτο-πως στεκόταν απέναντι στα δύο μπλοκ-στα "κομμουνιστικά δήθεν" καθεστώτα Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Αλβανίας, αλλά και στα δικά μας χάλια. Φτάσαμε όμως τσάτρα πάτρα σ'αυτό το σημείο-ορόσημο, τη διάλυση του ενός πόλου. Οι ασκοί του Αιόλου. Αποσύνθεση, Re-zeroing. Μετέωροι άνθρωποι, πεινασμένοι, ξεκίνησαν πάλι από την αρχή, έτοιμοι να ξεσκίσουν τις σάρκες του διπλανού. Κι αυτό κάναν.

Μέσα όμως στο αιματηρό και διχαστικό πεδίο, η ανάγκη επαναπροσδιορισμού κάθε λαού περνάει από την εύκολη λύση της εθνικής συνείδησης και της χειραγώγησής της. Ο Βούλγαρος, ο Αλβανός, ο Ρουμάνος, ο Σκοπιανός προσπάθησε σε ένα χαοτικό κλίμα να πειστεί ότι το σχέδιο του ΕυρωΑμερικανού ήταν ό,τι το καλύτερο γι'αυτόν. Πίστεψε ότι ο γκαϊλές του κάθε άσχετου που παρακολουθεί από την TV, χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για το που βρίσκεται η χώρα του, αφορούσε το αν αυτός ήταν Μακεδόνας ή Σλάβος ή Τσάμης ή ΒορειοΗπειρώτης ή Πομάκος ή ΡουμανόΒλαχος ή ή ή ή (θα μπορούσα να γράψω καμιά 3οαριά ακόμα). Πίστεψε τον κάθε Μέττερνιχ να υπόσχεται χείρα βοηθείας.

Άντε να δεχτώ ότι σε ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ οι μαυραγορίτες, οι οπορτουνιστές, οι πολιτικάντηδες, που χάρηκαν με την αναμπουμπούλα, ποσώς νιάστηκαν για έθνη, κράτη, λαούς, απόψεις και ιστορικές αλήθειες. Οι υπόλοιποι όμως; Οι υπόλοιποι εμείς, που όπως θέλουμε να μας φωνάζουν Γιώργο, Γκιόργκι, Οσμάν ή Ζόραν, θα θέλαμε να έχουμε και μια άλλη ταυτότητα που θα λέει Έλληνας από τη Μακεδονία, Βούλγαρος από τα Καρπάθια, Σέρβος από τη Βοϊβοντίνα. Πως αντιδράσαμε; Τους ανοίξαμε την πόρτα, όπως πάντα.

Βομβάρδιζαν λοιπόν την περιοχή, σαν να χτυπούσαν το χέρι μας με το χάρακα του δασκάλου. Πολιτικοί αλλά και οι λαοί τους, που μας βλέπουν όλους-Αλβανούς, Έλληνες, Κροάτες, Βούλγαρους κτλ- σαν ένα, θέλουν να ξεμπερδεύουν αφήνοντας τα μπερδεμένα. Το είχαν πει κιόλας: "η πίσω αυλή της Ευρώπης"

Το αστείο είναι ότι κάποιοι αφελείς πίστεψαν ότι με το διαμελισμό (ποιος άραγε δεν ανατριχιάζει στο κυριολεκτικό της λέξης) της Γιουγκοσλαβίας θα τελείωνε το πράμα. Και η αλήθεια είναι ότι το σχέδιο σιγά-σιγά ολοκληρώνεται.

Κάποιος επιστήμονας σε πολιτικό debate το 1998 σε κάποια χώρα της Δύσης είχε πει ότι η παγκόσμια κοινότητα (βλ. κροκόδειλος)
δε θέλει τον καρκίνο αυστηρά ιάσιμη νόσο αλλά "ελεγχόμενα" ιάσιμη, ώστε να μπορεί να χειρίζεται και τον παγκόσμιο πληθυσμό και το οικονομικό τμήμα της Υγείας. Το ίδιο γίνεται και στις "ΕΥΚΟΛΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΙΜΕΣ-ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΙΑΣΙΜΕΣ" περιοχές της Γης. Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Λατινική Αμερική, Κεντρική Αφρική.

Εμείς απλώς βρισκόμαστε εδώ. Τώρα είναι το Κόσοβο, μετά η "Μεγάλη Αλβανία", πιο μετά η Δυτική Θράκη, θα σπρώξει και η Βουλγαρία, όποιος μπορεί να φάει το χέρι που τον ταϊζει το
τρώει. (του κτηνιάτρου ήταν το χέρι, αλλά πες το στον κροκόδειλο.....)
Κάθησε και δες το σχέδιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: