ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Colin Quin

 Ευφυής, πολιτικά διορατικός, σίγουρα sociopath (όπως πολλοί, που διάβασαν καλά τις ψυχές των ανθρώπων!) και πάνω απ'όλα ικανός Stand-Up Comedian 

 Το γέλιο πικρό, αλλά αβίαστο, συνεχές. Έκανε πολλά πράγματα, ιστορίες για τον κόσμο, τον πλανήτη και την ανθρωπότητα, μίλησε πολύ για τη Νέα Υόρκη, που μεγάλωσε και ζει, συνεργάστηκε με τους κορυφαίους, έγινε κορυφαίος. Τώρα που μεγάλωσε, φαίνεται ακόμα πιο άρρωστος στο μυαλό, απ' ότι παλιά. Οι διακοπές στη ροή του λόγου του είναι μεν κομμάτι του αστείου,αλλά σταδιακά γίνονται κομμάτι της ψυχικής κατάστασης, συν την άνοια. 

Ιρλανδός στην καταγωγή, μεγάλωσε όπως όλοι οι μετανάστες στην Νέα Υόρκη, με τις ανασφάλειες τους , με τον πανικό της δεκαετίας του '70, να φτάσουν εκεί που δεν μπόρεσαν οι γονείς του (και ποιος δεν είναι έτσι, θα μου πεις;!).  Έκανε τα saturday night Live Show του, δικές του παραγωγές,  Specials που λένε, με το Seinfeld καλό φίλο και συνοδηγό, έγραψε βιβλίο (το διαβάζω αυτές τις μέρες, the coloring book), πολλά βίντεο με αποσπάσματα. 

Το πολιτικό επίπεδο του νομίζω ξεχωρίζει, εννοείται κυρίως μιλάει για τις ΗΠΑ, που δεν τις βλέπει και τόσο Ηνωμένες, μιλάει για το διχασμο, το δικομματισμό. Το Red State, Blue State κατά τη γνώμη μου, πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία των Αμερικανών.

Αξιοπρόσεκτο είναι το ωριαίο του σόου μπροστά σε ψυχοθεραπευτές, Our time is up.

Να κλείσω τη σύντομη αναφορά στο μοντέρνο ορισμό του "εγώ είμαι",όπως τον έδωσε στο παραπάνω βίντεο:


Identity: is Not who you are, is who the government says you are.

Personality is who the people that you know think you are.

Reputation is who the people that you don't know think you are.

Social Media Profil is who you think you are.

Your Browser History is who you are.


Επίσης το 2018 έπαθε ένα καρδιακό έμφραγμα, δεν είναι και μικρός, 64 έγινε. Και το σατύρισε ως εξής: 

"Είναι, λέει, σαν να σου είπε η Φύση: You are a part of the society, but obviously you're not a reliable member of the planet. So that one cannot make longterm plans with a person like you. You are not that great at staying alive."

Πρέπει να είναι πολύ μοναχικοί τέτοιοι άνθρωποι. Σκέψου, έπαθε το έμφραγμα στα 59 του και παντρεύτηκε τον επόμενο ακριβώς χρόνο, για πρώτη φορά. Τελικά ακόμα κι αυτοί που κάνουν Transcendental Meditation, κι αυτοί φοβούνται να μην πεθάνουν μόνοι. 

Τραγική η κωμωδία, όντως.



Δεν υπάρχουν σχόλια: