ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Ο ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ







Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Γ. ή Α, Α ή Γ.

Είπα να μιλήσω, είπα να μη μιλήσω, αλλά κατέληξα. Βασικά κάτι άλλο θα έλεγα, αλλά μεσολάβησε και το γνωστό επεισόδιο και τα έκανε όλα Που&^%&*(να. Οπότε τώρα πάμε μάλλον από άλλη βάση.....


Ξεκίνησα να γράφω κάτι για Χ.Α και Χ.Α (δηλαδή τις ομοιότητες της Χρυσής Αυγής με το Χρηματιστήριο Αθηνών), αλλά μετά είπα να γράψω κάτι ανδρογύναικο, κάτι για το ξύλο που βγήκε από τον Παράδεισο. Κάτι για τη Βία, τις λέξεις που αυτή χρησιμοποιεί, πότε καταλήγει σε κακοποίηση, πότε σε τραύμα, πότε σε νομικό συμβάν. Βαριά πράγματα, δεν είναι για μας, να τα πιάσουν τίποτις εγκληματολόγοι, τίποτις ψυχίατροι ή ψυχολόγοι, να βρουν τις βαθιές αιτίες τους συστήματος, μπουρδολογίες δηλαδή χωρίς εφαρμογή και χωρίς επομένως αξία. Να 'χαμε να λέγαμε,όπως άλλωστε κάνουμε τόσα χρόνια.

Το ότι η Κανέλλη ήθελε ένα χέρι ξύλο είναι γνωστόν τοις πάσι. Το ότι πάμπολλοι είπαν να αγιάσει το χεράκι του, επίσης δεδομένο. Ισχύει όμως κι εδώ το γνωστό "Πρόσεξε τι εύχεσαι!". Είναι να μη γίνει η αρχή. Πόσες φορές δε μας πέρασε από το μυαλό να απλώσουμε το χέρι σε μια τέτοια πουτ309580 ή λεσβ΄8476093, που νομίζει ότι μπορεί να λέει ότι θέλει, να προσβάλλει όποιον θέλει, απλώς και μόνο επειδή είναι γυναίκα, και την καλύπτει σαν ασυλία, η ιδιότητα του οιονεί συμπλεγματικού μειονεκτικού τύπου, που προσπαθεί να αποδείξει με τη φωνή ή με το θράσος ότι κι αυτή έχει "μαγκιά" και "τσαμπουκά". Ήταν η μόνη που δε σεβάστηκε ποτέ το να μην καπνίζει στην τηλεόραση και έβγαινε και με θράσος να υπερασπιστεί εναντίον "αυτού του αντικαπνιστικού φασισμού", (πιθανόν άλλες λέξεις δε θα ξέρουν να λένε, όταν 7 στις 10 είναι αυτή, αγνοώντας και αδιαφορώντας προφανώς για το τι φασιστόμουτρα ήταν και είναι οι φοβεροί Ρώσοι, ιστορικά και πολιτικά και διαχρονικά). Κάπνιζε λοιπόν και οι άλλοι δημοσιογράφοι χαριεντιζόντουσαν μαζί της διότι "είχε πλάκα" φαίνεται. Ότι μπορούσε και παρανομούσε μπροστά σε εκατομμύρια ακροατές δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι εμπεριείχε μια εγωπάθεια κι έναν απολυταρχισμό "είμαι η τάδε και κάνω ό,τι γουστάρω και δε μ'αγγίζει κανείς". Το ποια είναι η Κανέλλη, από που προήλθε, τι έκανε ως δημοσιογράφος ή και ως γυναίκα, τα καλά χρόνια του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το πώς ξαφνικά μας προέκυψε και κομμουνίστρια και δη ιδεολόγα, να μην το πιάσουμε, θα γίνουμε κατίνες και δεν το θέλουμε, όσοι κουτσομπόληδες θέλουν, έχει το Δίκτυο απ'όλα.
εδώ το θέμα ήταν πολιτικοκοινωνικό. Ο φασισμός ως έννοια, ως αντρική αντίδραση, ως θυμός, ως έκρηξη, ως λογική των διαχωρισμών (η ρατσιστική του ρίζα δηλαδή), αλλά και γενικά η απώλεια των λογικών συμπεριφορών, η απώλεια του πολιτισμού, μέσα από χυδαία ΜΜΕ, χυδαίους παρουσιαστές-θηριοδαμαστές, χυδαίους ανθρώπους, πολιτικούς, διαφόρων επαγγελμάτων (π.χ. Παυλόπουλος-σαολίν-γιόγκα-πιλάτες-τζένγκα), και φυσικά πολίτες ζωάκια-γατάκια-κοτούλες-ή και φιδάκια στον κόρφο μιας κοινωνίας ανώριμης ωσάν 2χρονο παιδάκι με καλάσνικοφ..

Για να το πάμε μια, με την καθαρή κοινωνική χροιά των γυναικών που καβαλάνε καλάμι και θέλουν να ηγηθούν ενός συνόλου συμπεριφορών εξουσίας.
Αναμφισβήτητα άπαξ και μπερδεύτηκαν σ'αυτό το παιχνίδι γυναίκες, με ανδροπρεπή χαρακτήρα, με όχι καθαρή σκέψη, αλλά με μια μπασταρδεμένη ανδροθηλυκότητα, που τη νομίζουν μηχανισμό άμυνας, το παιχνίδι έπρεπε να παιχτεί μέχρι τέλους. Μέχρι τη μάχη σώμα με σώμα. Αλλιώς κάτσε και πλέξε κάλτσες. Δηλαδή οι γυναίκες όταν θέλουν μαγκιά στα λόγια, μπορεί να κάνουν έναν άντρα σκουπίδι,καθότι πιο έξυπνες και ετοιμόλογες συνήθως, όταν όμως ο άντρας βγάλει θυμικό και ένστικτο "Ουγκ", από τη λίθινη εποχή, τότε ξαφνικά παίρνουν ένα βλέμμα έκπληξης, ένα φόβο, κι αρχίζουν τα γνωστά "φαλλοκράτες, μισογύνηδες, φασίστες", τις γνωστές ηλιθιότητες δηλαδή. Η κοινωνία έχει ρόλους, θέλουμε δε θέλουμε, υπάρχουν οι γενετικές βάσεις, που μάλλον έχουν περιθώριο να τροποποιηθούν, ανάλογα με τις προσταγές των εποχών. Οι τελευταίοι δυο τρεις αιώνες ήταν καταλυτικοί, οι 4-5 δεκαετίες που ζούμε όμως καταστροφικές για την ιδιοσυγκρασία μιας γυναίκας. Χάθηκε η μπάλλα. Για τις μανάδες τα έχω ξαναπεί . Για τις πόρνες των συστημάτων επίσης. Για τις γυναίκες της χειραφέτησης, της πρωτοπορίας σε ένα δύσκολο ανδροκρατούμενο συντηρητικό κόσμο, για αυτές που κρατούν τη σοβαρή και στιβαρή θέση τους πάση θυσία, έχω σεβασμό, όπως και σε κάθε άνθρωπο, που μπορεί να φέρεται σαν ον με "ορθό λόγο", die Vernunft κατά τον Goethe. Αλλά όταν το φύλο γίνεται η αρχή και το τέλος και μπορεί να δικαιολογήσει ή να απαιτήσει τα πάντα, τότε έχω πολλές ενστάσεις. Θα μου πεις "και πρέπει τις ενστάσεις αυτές να τις κάνεις"πράξη";;;;;"  Όχι φυσικά, αλλιώς η θέση μας είναι αποκλειστικά στις σαβάνες, στις ζούγκλες. Απλά εκείνες τις στιγμές που για κάθε άνθρωπο "ξυπνάει μέσα του το ζώο", αν υπάρχει ισχυρός φλοιός, αναστέλλει ή έστω ως σιγαστήρας, αποδυναμώνει την ένταση ή στρέφεται αλλού, βαράς π.χ. τον τοίχο ή μια τζαμαρία όχι το πρόσωπο μιας κυρίας, ακόμα κι αν τα θέλει η φάτσα της. Βέβαια δεν είμαστε σίγουροι πότε ο φλοιός θα ξυπνήσει. Ακόμα και φόνοι μπορούν να ελαφρυνθούν λόγω "βρασμού ψυχής". Άμα την πιάσεις στα πράσα με τον κουμπάρο και τη σκοτώσεις, θα σε πει κανείς Φασίστα;;;; Τέτοιες ηλίθιες ιδέες, από ηλίθιες ταχαμ-φεμινίστριες θα ακούσεις. προφανώς δεν λες και "καλά της έκανε". Μια ζωή χάθηκε και μια στη φυλακή. Γιατί;; για ένα κέρατο;;; έτσι και με την Κανελλοκασιδιάρα, κρίμα δεν είναι να πας φυλακή για μια ακατανόμαστη;;; Τώρα αν είσαι όντως επικίνδυνος εγκληματίας, με ιστορικό φόνων και άλλων αξιόποινων πράξεων, εγώ δεν το ξέρω, υπάρχουν δικαστές, δικηγόροι, ένορκοι (όλοι από τον Άγιο Παντελεήμονα, να υποθέσω) για να το αποφασίσουν.

Η πολιτική χροιά τώρα. πρέπει η Χρυσή αυγή να βγει εκτός κοινοβουλίου;;;; όχι και επουδενί! πιάστε όλους τους κλέφτες, τους ανθέλληνες, που ρήμαξαν, ξέσκισαν, αποτελείωσαν μια χώρα, με "αγνές, πατριωτικές κορώνες" και άμα το κάνετε αυτό κύριοι των άλλων κομμάτων,τότε ναι, δικαιούστε να μιλάτε για παράνομο κόμμα και αντιδημοκρατικό αίσθημα. Όχι να έχετε χιλιοβιάσει τη περίφημη Δημοκρατία στα μάτια μας μπροστά και να το παίζετε τιμητές της Μπίστηδες, Σκουρλέτηδες, Κουναλάκηδες (η λίστα είναι τεράστια, απύθμενη, μπορώ μέχρι αύριο να απαριθμώ ονόματα, με στοιχεία, όχι χαζά!!) Ψοφοψευτοαριστεροί, με γεμάτες συνδικαλοτσέπες και τάχα δημοκρατική καρδιά, που πληγωθήκατε από τις σφαλιάρες και το ξυρισμένο κεφάλι. Κόμμα που ακόμα φέρει το τίτλο ΚΚ και δεν κάθεται να μιλήσει για σταλινισμό και Κροστάνδη, όχι ξύλο θέλει, στην παρανομία πρέπει να βγει πρώτα αυτό, κόμμα του "όχι σε όλα", νομίζοντας ότι μιλάει για το λαό, παίρνει ένα 5% και θέλει να διορθώσει ο λαός την ψήφο του. Ρε δε πα να διαλυθείτε, να βρίσκεστε σε κανα καφενείο, να λέτε για τα ωραία του 30 και του 40, να σας λέει και κανας πιτσιρικάς την καινούρια εκδοχή του Communismos 2.0, να γελάτε πάνω στη βότκα;;;

λοιπόν επειδή θα με πουν και αντικομμουνιστή, που δεν είμαι, σταματώ. Η πολιτική είναι μεγάλη τέχνη, δεν ασκείται ούτε από ψευτομαγκιώρες κάτι-σαν-γυναίκες ούτε από νταβραντισμένους να-σου-στράψω-μια επιχειρηματολόγους. Δυστυχώς με αυτούς ξεμείναμε, και οι υπόλοιποι σαν Παυλόπουλοι κοιτάμε........

όσοι μπορούν να αντιδράσουν σε αυτά, ας αντιδράσουν με ορθή σκέψη, όχι με θυμό, όχι με βιασύνη.
όσοι δεν μπορούν, ας έχουν μαζί γάζες και Betadine. Υπάρχουν και ράμματα για του καθενός τη γούνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: