Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Γάλα Νο 4 (η δικαίωση της Εταιρείας)

Δεν ξέρω αν θυμάστε την υπόθεση με το γάλα, τις αφλατοξίνες, τη Vivartia και τις διαψεύσεις, σε προηγούμενα posts.


Πρόσφατα έγινε γνωστή η εξέλιξη της υπόθεσης, μέσα απ'το site της Εταιρείας.
Αναδημοσιεύω........


Αποκαλύπτεται η ηλεκτρονική απάτη κατά του Φρέσκου Γάλακτος Δέλτα
Πριν από περίπου δέκα μήνες η εταιρεία μας και πιο συγκεκριμένα το φρέσκο γάλα Δέλτα, μαζί με άλλη γνωστή ελληνική γαλακτοβιομηχανία, δέχθηκαν πρωτοφανή ηλεκτρονική επίθεση μέσα από μια σειρά δυσφημιστικών και παραπλανητικών chain mails τα οποία ανέφεραν την υποτιθέμενη ύπαρξη επικίνδυνης ουσίας στο φρέσκο γάλα, και προέτρεπαν τους καταναλωτές να μποϋκοτάρουν την αγορά αυτών των προϊόντων.
Η Vivartia, με τη σημαντική συμβολή των ελλήνων bloggers,
ενημέρωσε υπεύθυνα και με στοιχεία τους καταναλωτές για την πρωτοφανή και ανυπόστατη αυτή δυσφημιστική επίθεση.
Στις 17 Σεπτεμβρίου η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εξέδωσε
Δελτίο Τύπου, σύμφωνα με το οποίο, η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε διαδικασία διαλεύκανσης υπόθεσης διασποράς απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο ευρύ καταναλωτικό κοινό μέσω Ίντερνετ ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος 37χρονου Έλληνα που φέρεται ως υπεύθυνος για την αποστολή κακόβουλων, παραπλανητικών και δυσφημιστικών chain mails.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις η Vivartia παρακαλεί για ακόμη μια φορά τους Έλληνες bloggers να διαδώσουν την πληροφορία αυτή, διευκολύνοντας την αποκατάσταση της αλήθειας και αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο τη συνεχιζόμενη δυσφήμιση όχι μόνο της εταιρείας μας αλλά και του ελληνικού γάλακτος στο σύνολο του.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου.....

Με λίγα λόγια. Τα "περί διασπορά ψευδών ειδήσεων" δεν είναι κούφια λόγια. Όταν διακυβεύονται δισεκατομύρια, φήμη και κύρος, δεν έχει χαβαλέ. Σε βρίσκουν στο πιτς φυτίλι, μέσω IP, μέσω tracing, μέσω account, μέσω δορυφόρου, μέσω Νικολούλη, μέσω Ερυθρού Σταυρού και δεν ξέρω πως αλλιώς. Οπότε συνιστώ ψυχραιμία και πολλή προσοχή στο τι λέμε, για ποιόν το λέμε, ποιός μπορεί να πάθει κακό, ποιός μπορεί να μας κυνηγήσει και με πόση μανία. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ. Φυσικά δεν υπάρχει προστασία γενικώς, είτε παρανομείς είτε όχι, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Εν κατακλείδι, όλοι μας να είμαστε λίγο προσεκτικότεροι στη διασταύρωση πληροφοριών και κυρίως όταν πρόκειται να τις δημοσιοποιήσουμε, να τις αναπαράγουμε ή να τις μεταφέρουμε (chain-mail), ειδικά για νευραλγικά θέματα με ιδιαίτερα ταλαντευόμενη νομική υπόσταση.
Στο επαναγράφειν περί αυτού.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου